Muğla’da çok renkli Yörük Türkmen Şenliği

Muğla’da  bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Yörük-Türkmen Toyu, 6-7 Haziran tarihlerinde Menteşe Düzeyn Mevkii’nde gerçekleştirildi.

Muğla’da çok renkli Yörük Türkmen Şenliği
Muğla’da çok renkli Yörük Türkmen Şenliği

17ncisi düzenlenen Uluslararası Yörük-Türkmen Toyuna 30 il ve 15 ülkeden katılım sağlandı. Toya 80 konfederasyon ve federasyon temsilcisi iştirak ederken, Muğlada faaliyet gösteren 16 Yörük-Türkmen derneğinin ortak çalışmasıyla organizasyon gerçekleştirildi.

 Ocaktan Saca, Sütten Aşa: Göçer Kültürde Yeme İçme Geleneği temasıyla düzenlenen toyun birinci gününde geleneksel Yörük Göçü gerçekleştirildi. Vatandaşlar develer, atlar ve yöresel kıyafetleriyle yürüyüşe katıldı. Etkinlik alanında kurulan çadırlarda geleneksel yaşam kültürü tanıtılırken, çeşitli sergiler ve gösteriler de ziyaretçilerle buluştu. Günün finalinde ise yakılan Yörük Ateşi ile toyun coşkusu zirveye taşındı.

Akademik Panelde Yörük-Türkmen Kültürü Ele Alındı

Toy kapsamında düzenlenen panelde alanında uzman akademisyenler, Yörük-Türkmen kültürünün tarihsel gelişimi, gelenekleri ve günümüzdeki yeri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Etkinliğin ikinci gününde gerçekleştirilen konserler ve halk oyunları gösterileri vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Sümer Ezgünün sahne aldığı programda İsmail Uzunoğlu, Nurcan Altınok, Sabri Özdemir ve Yasin Akkaya da performanslarıyla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Orhan Akcan: Yörük Kültürünü Gelecek Nesillere Aktarmaya Devam Edeceğiz

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Yörük kültürünün yaşatılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Muğlada Yörük kültürünü yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu kültürün yaşatılmasına destek veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Arasa teşekkür ediyorum. dedi.

Ramazan Kıvrak: Birliğimiz ve Beraberliğimiz Daim Olsun

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvrak, toyun birlik ve beraberliği güçlendiren önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak, Bizim amacımız kardeşçe yaşamak, devletimizi ve bayrağımızı yaşatmaktır. Bu şölenin düzenlenmesine öncülük eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Arasa, derneklerimize ve gönlü burada olan herkese teşekkür ediyoruz. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. ifadelerini kullandı.