Bugun...



Muğla'da termik santral, mahkeme kararı dinlemiyor yasaklanmasına rağmen kömür çıkarmaya devam ediyor

Muğla’nın Yatağan ilçesinde ki termik santralin açmak istediği maden ocaklarına karşı hukuk zaferi kazanan çevreciler ve köylüler santralin mahkeme kararlarına uymadan yasak bölgede kaçak kömür çıkarmaya devam etmesine sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-05-2023 15:19

Muğla'da termik santral, mahkeme kararı dinlemiyor yasaklanmasına rağmen kömür çıkarmaya devam ediyor

 Muğla Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol “Şirket hak hukuk dinlemeden Muğla’nın ilk yer altı kömür işletmeciliğini açtı. Muğla valiliği yatırım izleme komisyonundan mahkeme kararlarını uygulamasını bekliyoruz. Muğla yeşil Yaşam Derneği olarak ve vatandaşlar olarak hukuk devletini tesis edinceye kadar mücadelemiz devam edecek.” dedi.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde ki termik santralin açmak istediği maden ocaklarına karşı hukuk zaferi kazanan çevreciler ve köylüler santralin mahkeme kararlarına uymadan yasak bölgede kömür çıkarmaya devam etmesine sert tepki gösterdi.

 

 

3 DAVAYI KAYBETTİLER, MADENCİLİK YAPAMAYACAKLARI KARARI ÇIKMIŞTI

SÖZCÜ’Ye açıklama yapan Muğla Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol “Muğla ili Yatağan ilçesi Turgut Mahallesi sınırlar içerisinde kalan işletme ruhsat no 62 680 sahada Yatağın Termik Enerji Üretimi A.Ş’nin kaybettiği 2 önemli dava vardı. Dernek olarak bu davaları biz açmıştık. Davalardan birisi 1459 sayılı kararın iptaliydi bu dava kısaca şuydu Kültür bakanlığı ile aranın yapmış olduğu protokolünün iptali davasıydı yani bu da şöyle arkeoloji için sahalarında Madencilik yapamayacakları kararını çıkmıştı 2 en önemli dava da Turgut sahasının 62 680 ruhsat nolu sahadan aksiri davasını Muğla İdare Mahkemesinde kaybetmişti. Bu davaları Muğla yeşil Yaşam Derneği olarak biz açmıştık” diye konuştu.

 

.

HUKUK DİNLEMEYEREK MUĞLA’NIN İLK YER ALTI KÖMÜR İŞLETMCİLİĞİNİ AÇTI

Erol açıklamasının devamında  ise “Ancak Yatağan Termik  santral işleticisi  hukuk dinlemeyerek bu alanda Muğla ilinin ilk yeraltı kömür işletmeciliğini açtı. Yeşil Yaşam Derneği olarak da iz 2022 Ağustos ayında Muğla 1 İdare Mahkemesinde işlemin iptali ve çalışmaların durdurulması yönünde bir dava açmıştık. Muğla 1 İdare mahkemesi  idarenin işlemini iptal etti. Muğla valiliği yatırım izleme komisyonundan mahkeme kararlarını uygulamasını bekliyoruz. Muğla yeşil Yaşam Derneği olarak ve vatandaşlar olarak hukuk devletini tesis edinceye kadar mücadelemiz devam edecek.

 

Yatağanlılara destek veren hukukçu Mehmet Çilsal ise “Varolan hukuk sistemimiz pek çok eksikliğine rağmen ülkemizin yaklaşık 200 yıllık birikimidir. Haksız hukuksuz madencilik yapılması, bürokrasi ve siyasilerin işbirliği, mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi durumlar  geleceğimizi karartıp durmaktadır. Cehaletin, vicdansızlığın, ahlaksızlığın iktidarı, toplumsal dokumuzu vahşi, liberal, global kapitalizmden daha  fazla bozmaktadır. İdarenin yargıya baskısına son vermedikçe hukuk düzeni tamamen elimizden kayıp gidecektir.Dernek olarak verdiğimiz yaşam alanları mücadelesinin bir de böylesi bir boyutu bulunmaktadır...Aşağıdan, yurttaştan, sahadan doğru hukukun uygulanmasını ve üstünlüğünü zorlamaktayız” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI