Bugun...



Milas’a doğalgaz müjdesi, ilk kazma vuruldu

Muğla’nın Milas ilçesine getirilmesi planlanan doğalgaz için ilk çalışmalar başladı. CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat çalışmaları inceleyerek “Heyecanlıyız, Milas’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Biraz sabredeceğiz ama sonu çok güzel olacak.” Diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 15-04-2022 12:13

Milas’a doğalgaz müjdesi, ilk kazma vuruldu

Muğla’nın Milas ilçesinde doğalgaz getirilmesi için ilk kazma bugün Cumhuriyet Mahallesi’nde vuruldu. Yapımcı şirketin çalışmalarını yerinde inceleyen CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat Akmercan Muğla Doğalgaz şirketi yöneticileri ile görüştü.

 

ORTAK PAYDA MİLAS TEMASI İLE BAŞARACAĞIZ

Tokat  “Ortak Payda Milas” anlayışıyla emek veren tüm paydaşlara teşekkür ettiğini belirterek “Müjdeli bir haberle karşınızdayız. Dün itibariyle doğal gaz çalışmalarımız Cumhuriyet Mahallemizden başladı. Uzun süredir beklediğimiz bir çalışmaydı. Bunun içinde Milas Belediyesi olarak bildiğiniz gibi kararlarımızı aldık. İlerleyen süreçte de Akmercan Firması ile protokollerimizi imzalayacağız. Bütün üst yapı çalışmalarını Milas Belediyesi olarak biz üstlendik. EPDK kararları çerçevesinde belediyenin üst kaplamayı üstlenmesi, bu yatırımın bölgeye yapılmasının ön şartı. Eğer biz bu şartları üstlenmeseydik yatırımın gerçekleşme ihtimali yoktu. Bu noktaya kadar çok mücadele verildi. Başta Sayın Bakanımız, Ak Parti milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan olmak üzere, tüm Muğla milletvekillerimize, çok değerli kaymakamlarımıza, tüm siyasi partilerin kıymetli ilçe başkanı ve yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarımıza, BOTAŞ’a, Akmercan Firmamıza ve emek veren tüm paydaşlara Milas halkı adına yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

BU YIL İÇERİSİNDE 30 KİLOMETRELİK ÇALIŞMA YAPILACAK

Zaman kaybı olmadan çalışmaların başlaması için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Tokat, “Tabi ki meşakatli bir çalışmaya giriyoruz. Bu sene itibariyle yaklaşık 30 kilometrelik bir çalışma var. 2023 yılı içerisinde de çalışmalar devam edecek. Doğalgaz Yatağan ilçesinden gelecek.  Yatağan’dan Kalınağıl yol ayrımında olacak istasyona kadar BOTAŞ doğalgaz getirecek. İstasyon yapımı tamamlandıktan sonra ilçeye ve beldelere Akmercan Firması tarafından doğalgaz dağıtımı gerçekleştirilecek.” dedi.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI