Bugun...



Mazot pahalandı servisçi işi bıraktı çocuklar ortada kaldı, müfettiş soruşturma başlattı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı dağ köylerinden Fesleğen’de mazotun pahalanması üzerine servisin işi bırakmasının ardından yaklaşık üç hafta okula gidemeyen öğrencilerin olayında veliler tepki göstermişti. Milli Eğitim Muğla İl Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı bugün okula gelen müfettişlerin okul müdürü ve velilerin bilgisine başvurduğu öğrenildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-04-2022 13:29:02 Tarih: 05-04-2022 13:22

Mazot pahalandı servisçi işi bıraktı çocuklar ortada kaldı, müfettiş soruşturma başlattı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı dağ köylerinden Fesleğen’de velilerin temin ettiği servis şoförünün mazotun zamlanması üzerine işi bırakmasının ardından servis bulunamadığı için 4 km. uzaklıktaki Fesleğen İlkokulu’na yaklaşık 3 hafta gidemeyen öğrenci velileri ve çocuklar köy meydanında açıklama yaparak sorunun çözülmesi için yardım istemişti.

 

BAKANLIK OKULA MÜFETTİŞ GÖNDERDİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Köy muhtarı Erkan Kaba’nın Milas İlçe Milliği Eğitim Müdürlüğü, Milas Belediyesi ve valiliğe yaptığı müracaata rağmen sorun çözülmeyince basına yapılan açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın olayla ilgili soruşturma başlattığı ve bugün müfettişlerin okula gelerek okul müdürü Yeşim Gülbaş ve velilerle görüştüğü belirtildi.

 

 

SÖYLEDİKLERİMİZİN ARKASINDAYIZ ÇOCUKLARIMIZ BİR AN ÖNCE OKULA GİTSİN

Fesleğen köylüleri yaptıkları açıklamada “Basının sesimizi Türkiye’ye duyurmasından sonra herkes konuya ilgi göstermeye başladı ama hala sorun çözülmedi. Aksine bazı yöneticiler bize baskı oluşturmaya çalıştı, niye basına demeç verdiniz diye. Bizde 3 haftadır sesimizi duyan olmadı. Önce sorunu çözün, söylediklerimizde yalan yok, dedik. Bize çocukların okula gitmesi için bir araç gerek mazot parası neyse vermeye hazırız, bunu defalarca söyledik, ancak köylünün sesini duyan olmadı. Soruşturma açılınca muhtar ve okul müdürü bizlerden olayın doğru olmadığına dair yazılı dilekçe toplamak istedik, ben vermedim birçok köylüde vermedi. Sadece iki kişinin verdiğini öğrendim. Çünkü biz anlattıklarımızda haklıyız, bunu da herkes biliyor. Bazı veliler korkarak imzalı dilekçe verdi. Ancak zaten söylediklerimiz videoda kayıtlı değil mi neyi nasıl inkar edeceğiz. Bizim tek derdimiz çocuklarımızın eğitimlerinden kalmaması, neredeyse bir ay oluyor” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI