Bugun...



Mazot pahalandı servisçi işi bıraktı çocuklar ortada kaldı

Fesleğen’de mazot ücretlerini artması üzerine servis şoförü işi bıraktı. Köyde 22 çocuk tam üç haftadır okula gidemeyince ilçe ve ilde çalmadık kapı bırakmayan köylüler çareyi anterhaber’e konuşmakta buldu. Köylülerin sözcüsü Nevin Özkan “Servis şoförü mazota zam geldikçe bizde servis ücretini üç kez arttırdık sonunda isyan etti işi bıraktı. Tam üç haftadır 22 çocuk okula gidemiyor. İlçe ve ilde muhtarımız çalmadık kapı kalmadı, çocuklarımız eğitimsiz kaldı” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-03-2022 10:37:28 Tarih: 31-03-2022 10:09

Mazot pahalandı servisçi işi bıraktı çocuklar ortada kaldı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı dağ köylerinden Fesleğen Köyü’nde 4 km uzaklıktaki Fesleğen İlkokulu’na giden 22 çocuk servis minibüsü şoförünün mazot zamlandı altından kalkamıyorum diyerek üç hafta önce işi bıraktı. 22 çocuk okula gidemeyince çareyi Fesleğen Köyü Muhtarı Erkan Kaba İlçe Milli Eğitim, Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve valiliğe giderek sorunu anlattı, ancak üç haftadır çözüm bulunamadı.

 

SESİMİZİ DUYURUN DEDİLER

Çocuklarının üç haftadır eğitimden yoksun kaldığını belirten evli ve üç çocuk annesi 40 yaşındaki Nevin Özkan “Muhtarımız çalmadık kapı bırakmadı. 4 km. uzaklıkta öğrencilerimizi taşıyan şoför mazota zam geldikçe zam yaptı. B.izde 10 TL. olan ücreti önce 13 sonra 15TL. ye çıkarılmasını kabul ettik. Yeter ki çocuklar eğitimden kalmasın dedik. 20 TL. bile ücret vermeye hazırız. Ancak soruna çare bulunmadı şoför işi bıraktı. Üç haftadır ilçede ilde çalmadık kapı bırakmadık. Burası dağ köyü karların çamurların içinde 6-9 yaşındaki çocukları nasıl okula götüreceğiz. Bu çağda bir çocuk eğitimsiz kalır mı? Sesimizi duyurun diye sizi buraya çağırdık, devletimizden sesimizi duymasını bu küçücük çocukların eğitimsiz kalmamasını sağlamasını çare bulmasını istiyoruz. Bizler cahil kaldık çocuklarımız oksun” diye konuştu.

 

 

VELİLER OLARAK HERTÜRLÜ FEDAKARLIĞA RAZIYIZ

Fesleğen Köyü meydanında toplanan çocuklar ve veliler yaşadıkları sıkıntıları  anlattı. Evli ve iki çocuk annesi 35 yaşındaki Selda Özdemir “Çocuklarımızı okula göndermek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Sadece burada çaresiz bırakıldık, çocuklarımız okula gitsin diye çalmadık kapı bırakmadık. Koskoca Milas ilçesinde, Muğla’da 22 çocuğu ücreti karşılığında 4 kilometrelik okula taşıyacak aracı üç hafta bulamadık. Bari devletimiz sesimizi duysun çocuklar okuldan eğitimden kalmasın, bu zararı nasıl telafi edeceğiz” dedi.

 

 

KÖY MEYDANINDA DERS YAPIYORLAR

Okula gidemeyen çocukların köy meydanında eğitimli birkaç veli tarafından öğretmenlerinden telefonla ders alarak eğitimlerini sürdürmeye çalıştıklarını belirten evli ve 4 çocuk annesi 37 yaşındaki Lale Çelik "Bu köyün erkekleri dışarıda çalışıyor. Zaten geçen yılki orman yangınlarından mağdur olduk. Eğitimli olsaydık bunlar başımıza gelmmez derdimizi anlatasilirdik. bu yüzden çocuklarımızın eğitimsiz kalmasını istemiyoruz. Eğitimli olan birkaç veli çocuklara birşeyler yaptırmaya çalışıyor, ancak bir öğretmen kadar olması mümkün mü? Acil olarak çocuklarımızın okula gitmesini istiyoruz. Zam heryerde var, mazota zam geldi diye çocuklar okuldan eğitimden uzak kalırmı" dedi.

 

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: BİLGİM VAR YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞACAĞIM

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise yaptığı açıklamada “Durumu muhtar bana anlattı. Ama o köy taşımalı sistem içinde değil. O nedenle çözümü zor. Okul müdürü ilede konuştum durum anlatıldığı gibi değilmiş, ama yinede yardımcı olmaya çalışacağım. Bazı veliler servis ücretini ödemiyormuş” diye konuştu.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI