Bugun...



Kent Konseyi ‘Çimento Fabrikası’ nın peşini bırakmıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi’ne yapılması planlanan ve köylülerle vatandaşların istemediği çimento fabrikası ile ilgili açıklama yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 03-12-2022 18:20

Kent Konseyi ‘Çimento Fabrikası’ nın peşini bırakmıyor

Menteşe Kent Konseyi’nden yapılan açılamada şunlar söylendi:

 

***Muğla Kamuoyunda sıcak bir gündem maddesi olarak Muğla halkını yakından ilgilendiren Muğla Çimento Fabrikasına ilişkin Menteşe Kent Konseyi, Deştin köylüleri ve Akdeniz Yeşilleri Derneği adına açtığımız “ÇED İptal” davasında, Danıştay 6. Daire kararı ile Muğla 2. İdare Mahkemesince verilen “davanın süre aşımından reddine” ilişkin kararın bozulmasına ve dosyanın esastan incelemek üzere anılan mahkemeye gönderilmesine karar verildiği daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.

 

***Geldiğimiz aşamada 02/12/2022 tarihinde dava konusu işlemin öncelikle yürütmesinin durdurulması konusunda Muğla 2. İdare Mahkemesi’ne başvuru yapılmıştır.

 

***Menteşe Kent Konseyi Yürütmesi olarak hızla devam eden yıkım projesine karşılık kamu yararı lehine yürütmeyi durdurma kararının zaman kaybetmeksizin alınması gerektiğini ve bu projenin durdurulması için sürdürdüğümüz mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini kamuoyuna duyururuz.

 

 

 




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI