Bugun...


Bodrumlu Yazar Şebnem Pişkin’in Kırık Ney kitabı tiyatro sahnesinde
Tarih: 22-05-2022 16:22:04 Güncelleme: 22-05-2022 16:25:04 + -


Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan yazar Şebnem Pişkin’in kaleme aldığı ve çok ses getiren ‘Kırık Ney’ adlı roman aynı isimle tiyatroya uyarlandı ve oyunun provalarına başlandı.

facebook-paylas
Tarih: 22-05-2022 16:22

Bodrumlu Yazar Şebnem Pişkin’in Kırık Ney kitabı tiyatro sahnesinde

Bodrum’da yaşayan yazar Şebnem Pişkin dünyaca ünlü ney ve hiciv ustası Neyzen Tevfik’in yaşamını Kırık Ney isimli romanında okuyucuları ile buluşturmuştu. Şebnem Pişkin’in kaleme aldığı ve çok ses getiren ‘Kırık Ney’ adlı roman aynı isimle tiyatroya uyarlandı ve oyunun provalarına başlandı.

 

NEY Mİ YOKSA NEYZEN Mİ? İLGİNÇ BİR AŞK HİKAYESİ

Şebnem Pişkin yaptığı açıklamada , Kırık Ney tiyatro oyununun Neyzen’in yaşamını “ney mi, yoksa neyzen mi?” bağlamında ilginç bir aşk hikayesi içinde anlattığını belirterek  “Yakın zamanda tiyatro seyircisiyle buluşacak olan Kırık Ney adlı oyunun yönetmenliğini Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncularından usta tiyatrocu Mehmet Ulusoy yapıyor. Aynı zamanda Neyzen Tevfik’i de sahnede canlandıracak olan Mehmet Ulusoy, Neyzen’in yaşamının birçok kez tek kişilik oyunlarla tiyatro sahnesine taşındığını, şimdi ilk kez “Kırık Ney” ile kalabalık bir oyuncu kadrosu ve müzik eşliğinde sahneleneceğinin müjdesini veriyor. Kırık Ney adlı tek perdelik oyunda sahnenin bir köşesinde canlı ney performansıyla usta bir neyzen oyuna eşlik edecek. Böylece Neyzen’in yaşamı büyülü ney sesi eşliğinde seyirciye aktarılacak” dedi.

 

 

PRÖMİYER İZMİR’DE GERÇEKLEŞECEK

Pişkin açıklamasının devamında ise “Punta Tiyatro İzmir tarafından sahnelenecek olan Kırık Ney’in prömiyerini Haziran sonunda İzmir’de gerçekleştirmesi ve devamında oyunu yurt çapında tüm tiyatro severlerle buluşturması bekleniyor” ifadelerini kullandı.




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI