Bugun...



Elektrik kesintileri sorununu değerlendirdiler

Turizmin gözde merkezlerinden Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün öğle saatlerine kadar devam eden 16 saatlik elektrik kesintisinde hayat felç oldu. Saatlerce kesinti hakkında bilgi alamayan esnaf ve vatandaş AYDEM’e (Aydın Denizli Elektrik Dağıtım Şirketi) sert tepki gösterdi. Vatandaşlar "Turizm markası diye övünüyoruz ama Somali'den beter olduk" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-07-2022 17:29:15 Tarih: 25-07-2022 17:20

Elektrik kesintileri sorununu değerlendirdiler

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün akşam saatlerinde Bodrum’un büyük bir bölümünde aniden kesilen elektrik yaklaşık yaklaşık 1 milyon 500 bin nüfuslu turistik kenti karanlıkta bıraktı.

 

SOKAKTA KARANLIKTA KALAN TURİSTLER OTELLERİNİ BULAMADI

Akşam saatlerinde yürüyüşe çıkan ve aniden elektriklerin kesilmesi ile karanlıkta kalan bazı turistler bulundukları otellerin yolunu bulamayınca başka otellere sığınmak zorunda kaldı. Bazı otellerin personeli ise ellerinde fenerlerle yollara çıkarak turistlere yardımcı olmaya çalıştı.

 

BU İŞLETMENİN ZARARINI KİM KARŞILAYACAK

Bodrum’un dünyaca ünlü Barlar Caddesi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi karanlığa gömüldü. Onlarca işyeri ve esnaf elektriksiz kalınca zaman zaman müşterilerle aralarında tartışma yaşandı. Bir İtalyan Restoran’ında çalışan Melis Özkan (27)  “Bir italyan restorantı çalışıyorum ve akşam servisinin ortasında elektrikler kesildi. Fırın elektrikli, makarna haşlama elektrikli, ızgara yapmak istesen davlumbaz elektrikli. Mutfak ürünleri çalışmazken biz nasıl misafiri kabul edebiliriz? Restorana gelen insanlara ya da gelmek için sıra bekleyenlere kusura bakmayın "Genel elektrik kesintisinden dolayı sizi misafir edemeyeceğiz" demek zorunda kaldık. Buradaki zararı kim karşılayacak? Ayrıca ulaşmaya çalıştığımız AYDEM yetkililerinden elektriklerin ne zaman geleceği ile ilgili bir bilgiye ulaşamadık” dedi.

 

 

TURİSTİK İLÇE BU YÜKÜ KALDIRMIYOR

Turgutreis Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi ve iş insanı Volkan İlgüz ise “Bodrum' da yol ve sudan sonra elektriğe de erişilmemesinin ardından elimizde nur topu gibi bir Somali’miz var. Oldu olacak turizm çalışanları da önlerine yaprak bağlayarak çalışsın.Sit alanlarında Gümüşlük gibi yapılaşma var, aşırı konut ve nüfus artışı var.  Isınma ve soğutma tek enerji kaynağı olan elektrik üzerinden yapılıyor, hatların yenilenmesi ve bakımlarının yapılması gerekirken edindiğimiz bilgilere göre elektrik dağıtım şirketleri kazı bakım ve yenileme yapmak üzere izin süreçlerini kesinlikle aşamıyor. Ayrıca ciğerlerimizi yakan orman yangınlarının bir çoğunun nedeni de bakımsız elektrik dağıtım hatlarının neden olduğu ark ve kıvılcımlar oluyor.Memleketimiz genelinde özelleştirilen 42.000 kurumun bizi  getirmiş olduğu nokta felç bir sistem ve bu felçli durumu iliklerimize kadar hissediyoruz. Neyse ki şu anda arızalı kabloların bir çoğu onarıldı ve bir kaç saat sonra enerji verilecek, ancak bu durum geçici bir bay-pas olacak. Nüfus yoğunluğu yeni konut ve tesis yatırımları kontrolsüz devam ettikçe Bodrum bu sıkıntıyı yaşayacak” diye konuştu.

 

AŞIRI SICAKLAR VE YOĞUN NÜFUS ELEKTRİK TÜKETİMİNİ ARTTIRDI

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin genel sekreteri turizmci Galip Gür ise yaptığı açıklamada “Bodrum şu anda nüfus bakımından en yoğun zamanını yaşıyor. Ayrıca şu günlerde hava sıcaklığı  en üst noktaya çıkmış durumda. Tüm bu yoğunluk beraberinde enerji ve su bakımından sorun yaşanmasına sebep oluyor. Bodrum'da ufak çaplı kısa süren enerji kesintilerinin olması normal karşılanabilir ancak dün akşam 21.20 da yaşanan kesinti bazı bölgelerde 2-3 saat sürmesine rağmen Bodrum'un bazı mahalleleri 12 saat geçmesine rağmen enerji alamıyor. Buda vatandaşların tahammül sınırları dışında bir kesinti. Ayrıca kesinti hakkında sağlıklı ve anında bilgi alınamıyor. İletişimin bu kadar kolay olduğu bir dönemde halen daha bilgi eksikliği yaşamamız kabul edilir gibi değil. 12 saat üzeri kesinti yaşayan vatandaşlara hiçte kolay olmasa da sabırlar diliyorum ve belediyenin anons ve sosyal medya sistemlerinden daha akıcı ve güncel bilgiler vermesini bekliyorum” dedi.

 

ÖNEMLİ NOT: AYDEM'DEN BU SAATE KADAR HERHANGİ BİR YAZILI VEYA SÖZLÜ AÇIKLAMA YAPILMADI




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI