Bugun...



Eğitim Sen Gecesi’nde coşkulu ve duygu dolu anlar yaşandı

Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle Eğitim Sen Bodrum Temsilciliği tarafından, Heredot Kültür Merkezi’nde anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2023 12:17

Eğitim Sen Gecesi’nde coşkulu ve duygu dolu anlar yaşandı

Geceye ilgi hayli yüksekti. Eğitimcilerin yanı sıra vatandaşların da yoğun olarak katılım gösterdiği gece de, program oldukça zengindi. Dünya Öğretmenler Günü, birçok ülkede UNESCO tavsiyesiyle 1994'ten itibaren her yıl 5 Ekim'de kutlanır. Öğretmenler Günü 1966 yılında Paris’te gerçekleşen, "Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı'nın” tamamlanmasının ve UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından "Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi"nin oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür. Bodrum’da ilk kez kitlesel olarak ve kamuoyuna da açık bir şekilde kutlanan bu özel güne Eğitim Sen de özel bir anlam yükledi.

MÜCADELEDEN VE YAŞAMDAN DEĞİL, SADECE MEMURİYETTEN EMEKLİLİK…

Heredot Kültür Merkezi’ndeki gece kokteyl ile başladı. Salona kurulan Eğitim Sen standında kitaplar, broşürler ve dökümanlar katılımcılar ile paylaşıldı. Gecenin sunuculuğunu sendikanın aktivistlerinden Nahide Yavuz yaptı. Bu yıl emekli olan 8 öğretmene (Yüksel Okyay. Cafer Taşkan. Arzu Kaya. Aysun Göçerlik. Leyla Yılmaz. Zelal Şirin. Bilgin Sayın, Ayşegül Ersoy) sahnede plaket takdimleri gerçekleştirildi. Plaketlerini alan emekli öğretmenler yaşamdan ve mücadeleden değil, memuriyetten emekli olduklarını dile getirdiler. Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Sen Bodrum Şube Temsilcisi Yüksel Okyay: “TÖS, TÖB-DER, EĞİT-DER ve EĞİT-SEN den EĞİTİM SEN’e uzanan mücadele de yer alan eğitim emekçilerine selam olsun! Hukuksuzca  bir gece de işinden edilen, bu süreçte yılmadan korkmadan, el açmadan dik duran KESK li mücadele arkadaşlarımıza selam olsun! Düşüncesinden, özgürlük, demokrasi ve barış talebinden dolayı, tutsak edilen, bu uğurda toprağa düşen tüm devrimci yoldaşlarımıza selam olsun!” diyerek, Yılmaz Güney’in “Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili. /Biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz, acısını acımız yaptık çünkü./ Dünyanın öbür ucunda hiç tanımadığımız bir insanın gözyaşı bile içimizi parçaladı” dizelerine yer verdi.

 

 

EĞİTİM SEN’DEN AHDE VEFA.

Gecede yakın zamanda kanserden yaşamını yitiren Çerkez Aydemir öğretmene özel yer verildi. Çerkez öğretmen KHK ve kanser ile mücadelesini 6 yıldır sürdürüyordu. Göreve iadesini göremeden de yaşama veda etti. Biraz da bu nedenle Çerkez öğretmenin arkadaşları kanser ile KHK’yi birlikte dillendirirler. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü 'nde Mahmut Coşkunsu Ortaokulu müzik öğretmeni Ercan YILDIRIM, Yahşi Özel Eğitim okulu müzik öğretmeni Devrim CANEN, Cumhuriyet Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni Sedat NACAR, Yeniköy İlkokulu öğretmeni Ceylan YILMAZ, Fahriye Ilıcak Mesleki Anadolu Lisesi öğretmeni Sultan YETİMOĞLU, Eğitim Sen dostu Tülay USLU  ve Önder ÇAM sesleri, sözleri ezgileri ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar. ANKA Dans Topluluğu ise yerli dans gösterileri ve sirtaki ile sahneyi adeta görsel bir şölen alanına dönüştürdüler. Eğitimciler ve geceye katılım gösteren izleyiciler gecenin sonunda birlikte halaylar çektiler. Gecenin finalinde ise İtalyan halk türküsü iken, tüm dünyanın ortak direniş türküsüne dönüşen“Çav Bella” söylendi.

“TEŞEKKÜRLER EĞİTİM SEN.”

Gecenin katılımcılarından Dirmil Mahallesi duyarlı sakinlerinden Yasemin Sağlam Özdemir “Son zamanlarda katıldığım en keyifli ve duygulandıran, coşturan etkinlik oldu. Kah hüzünlendik, kah eğlendik. Ama hep birlikte halaya durup, türkülerimizi hep bir ağızdan söyledik. Gecede içtiğimiz çaydan, dinlediğimiz şiire değin baştan sona Eğitim Sen vardı. Ama gerçekten iyi ki, Eğitim Sen var. Pek çok sebeple iyi ki Eğitim Sen var. Ancak diğer taraftan bizler de eğitim emekçileri sayesinde hayata daha bir umutla ve sevinçle bakıyoruz. Eğitim Sen sadece acıda, tasada, kötü zamanda değil. Aynı zamanda mutluluğun paylaşımında da, güzel olanın çoğaltılmasında da eğitim emekçisi ile beraber olduğunu bir kez daha bu gecede göstermiş oldu” görüşlerine yer verdi. Bodrumlu turizmci Ateş Akbaba da: “Yarın önemli bir turizm aktivitesi için Karadağ Cumhuriyet’ine gidiyorum. Uzun sürecek olan ayrılık öncesi adeta son akşamımdı. Kendi adıma ayrıca iyi bir moral gecesi olduğunu da söyleyebilirim. Eğitim Sen zaten yakından takip ettiğim bir sendikal örgütlenmeydi. Ama gecede bu emekle varolmuş örgütlenmenin geldiği güzel noktaya tanık olmak gerçekten mutlu ve umutlu olmamı sağladı. Belki de bunca karanlık ve acımasız saldırıya karşın, dimdik ayakta durabilmenin sırrı bu örgütlenme bilinci ve yüksek dayanışma ruhunda yatıyor olsa gerek. Teşekkürler Eğitim Sen” diyerek görüş bildirdi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI