Bugun...



Denize dolgu yaptılar, doğayı koruduklarını savundular

Bitez Mahallesi’ndeki ünlülerin tatil sitesinin bulunduğu Mavi Bayraklı AKtur Koyu’nun kıyı kenar çizgisi bozup denize kum döken ve denizin rengini değiştiren şirkete zabıta ekipleri şikayet üzerine suç üstü yaptı. Belediye, şirketin dolgu malzemesini denizden almasını isteyerek 67 bin TL: para cezası verdi. Şirket yetkilileri ise yapılan dolgunun izinli olduğunu ve doğayı koruduklarını savundular

facebook-paylas
Güncelleme: 27-05-2023 16:04:27 Tarih: 27-05-2023 15:48

Denize dolgu yaptılar, doğayı koruduklarını savundular

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde ünlülerin  villalarının bulunduğu Aktur Koyun’nda turistik tesis villa projesi başlatan bir şirketin Mavi Bayraklı ve halka açık koyda özel plaj yapmak için kıyı kenar çizgisini bozarak denize kem ve çakıl ile dolgu yapması site sakinlerinin sert tepkisine neden oldu. Cennet koyda masmavi denizi birden beyaz ve kirli bir renge dönüştü.

 

 

 

YÜZ YILLARDIR DOĞAL HALİYLE DURUYORDU

Aktur site sakinlerinden emekli iktisatçı Neşe Özcan yaptığı açıklamada “Biz bu koyları 40 yıldır el değmemiş vaziyette doğal yapısını koruyarak bugüne getirdik. Şimdi iş makineleri ile kıyı kenar kanunun ihlal ederek bozdular, deniz kamyonlarla kum ve benzeri malzeme döktüler, kıyının şekli, denizin rengi değişti, site yönetimi olarak ilgili mercilere şikayetimizi yaptık, bu doğa katliamı önlenmeli” dedi.

 

 

BELEDİYE SUÇÜSTÜ YAPTI ÇALIŞMAYI DURDURDU

Şikayetler üzerine bölgeye giden Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri şirket yöneticileri ile görüşerek çalışmayı durdurdu. Şirketin döktüğü malzemeyi toplaması ve eski haline getirmesi için süre verildi ve 67 bin TL. para cezası kesildi.

Prjeyi yürüten Ekpet&Esea İş Ortaklığı Ovoo Pprojesi tesisinin proje müdürü Bünyamin Baydoğan SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Sahilde iş yapmadan önce başta Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden gerekli izinleri aldık. Ayrıca sahil ve deniz içerisinde kullanacağımız malzeme ile ilgili olarak su altında ve kıyıda tüm bilimsel çalışma ve raporları hazırlattık, ondan sonra işleme başlattık. İddia edildiği gibi herhangi bir doğayı bozma durumu yok. Projeyi doğayı koruyarak sürdürüyoruz. Bu doğa hepimizin” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI