Bugun...



Cezayir ve Bodrum arasında turizm ve ekonomi işbirliğinin ön adımı atıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde iş adamları ve turizmciler ile bir araya gelen Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi, Bodrum ile Cezayir arasında turizm, yatçılık ve çöl turizmi konularında işbirliği için ortak karara varıldığını açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2021 17:04

Cezayir ve Bodrum arasında turizm ve ekonomi işbirliğinin ön adımı atıldı

Yaklaşık iki saat süren görüşmeler sonunda açıklama yapan BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “Cezayir ile tarihten gelen dostluğumuzu turizm, yatçılık iş dünyasında geliştirmek istiyoruz. Bugün yaptığımız görüşmeler sonucunda Cezayir ve Bodrumlu iş insanları olarak her iki ülkeye ziyaretlerde bulunarak ekonomik potansiyelimizi arttırıp daha çok Cezayirli turistin ilçemize gelmesini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabi yanında Cezayirli yatırım şirketinin yöneticileri  Reda Brichi, Jamesie Scullion,  Şahciban Güneş ve Av. Nazlı Aydoğan ile birlikte bugün Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’u makamında ziyaret etti. Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan ile Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras ve oda meclis üyeleri iş insanlarınında bulunduğu toplantıda Cezayir ve Bodrum arasında ikili iş ilişkileri ve yatırımlar masaya yatırıldı.

 

 

1983’TEN BERİ BODRUM'A AŞIĞIM

 

Konuşmalarını Türkçe yapan Büyükelçi Adjabi, ilk kez tatil için 1983 yılında geldiği Bodrum ve Türkiye’ye o yıldan beri aşık olduğunu belirterek “Daha önce bir genç olarak tatile geldim ve şimdi büyükelçi olarak geliyorum. Bodrum ve Türkiye’yi tanıdıkça daha çok aşık oluyorum. Bodrum ile gerek turizm gerekse yatırım konularında ikili işbirliği için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım. Cezayir’de Türk iş insanlarının yatırımları şu anda ilk sırada yer alıyor. Ancak Cezayir olarak çok büyük zenginliklerimiz olmasına rağmen turizm konuşma gelişme sağlayamadık. Bu nedenle Bodrum ile ilişkilerde bulunarak turizm, yatçılık ve çöl turizmi konusunda iş birliği içerisinde olmak istiyoruz. Tarihten gelen dostluk ilişkilerimizi dahada geliştirip ekonomik işbirliğine yansıtmak istiyoruz. Ben bir büyükelçi olarak 1200 km. sahil şeridi bulunan Cezayir’de yatırım yapacak her Bodrumlu ve Türk iş insanına her türlü yardıma hazırım, sonuçta kazanan iki ülkenin insanı ve halkı olacak” diye konuştu.

Mouradi konuşmasının sonunda emekli olduktan sonra yerleşmeyi tercih edeceği kentlerin başında Bodrum geldiğini söyledi.

 

 

KOCADON “CEZAYİR VE BODRUM’DA KARŞILIKLI ZİYARETLERLE İŞBİRLİĞİNDE İLK ADIMLARI ATACAĞIZ”

 

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise yaptığı açıklamada “Cezayir büyükelçisi ve önde gelen iş insanları ile yaptığımız toplantı çok yararlı oldu. Yapacaklarımız, olanaklarımız ve yatırımlar hakkında önemli bir uzlaşma içinde olduğumuzu gördük. Bodrum’da 110 bin karada, 10 bin yatağımızda şu anda mavi yolculukta ki guletlerimizde var. Bodrum ve Gökova kıyılarında yaklaşık 50 bin yat dolaşıyor. Bu nedenle turizmi gelişmeyen Cezayir’de bu konularda iş birliği yapabiliriz. Bodrum'a gelen Cezayirli turist sayısı gerçekten çok az. Dünya markası ilçemizin Cezayir’de tanıtılıp karşılıklı yatırımların yapılması için bugün ilk önemli adımları attık. Ve işadamları ile birlikte bizler Cezayir’e giderek  onlarıda Bodrum’da ağırlayarak ikili ilişkilerimize büyük bir ivme kazandırmak istiyoruz. Sonuçta tarihten gelen dostluk bağlarımızı ekonomik ilişkilerle dahada güçlendirip her iki tarafın kazanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren toplantıların sonunda Büyükelçi Mouradi , Kocadon’a Cezayir Hurması armağan ederken, Kocadon’da Bodrum’u temsil eden seramik tablo hediye etti.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI