Bugun...



Bodrumlu görme engelli Helen müziğin kraliçesi olma yolunda ilk adamı attı, konservatuarı kazandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli 17 yaşındaki Helen Güçlü hayalindeki Konservatuar Bölümü’nü kazandı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptırıp dönen Helen Güçlü hayallerini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Güçlü sahilde verdiği konserde söyledİği Savo Gelin türküsü ile onlarca kişinin alkışını aldı.

facebook-paylas
Tarih: 28-08-2023 14:12

Bodrumlu görme engelli  Helen müziğin kraliçesi olma yolunda ilk adamı attı, konservatuarı kazandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde  yaşayan doğuştan görme engelli 17 yaşındaki Helen Güçlü hayalindeki Konservatuar Bölümü’nü kazandı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptırıp dönen Helen Güçlü hayallerini nasıl gerçekleştirdiğini anterhaber’e anlattı. Güçlü sahilde verdiği mini konserde söylediği Savo Gelin türküsü ile onlarca kişinin alkışını aldı.

 

 

5 YAŞINDA MÜZİK TUTKUSU BAŞLADI

Doğuştun görme engelli olana ve anne babası ayrıldığı için dedesi Mehmet Güçlü Babaannesi Gülizar Güçlü ile birlikte yaşayan 17 yaşındaki Helen Güçlü 5 yaşında başladığı müzik tutkusunu ilkokul ve ortaokulda emekli öğretmen Emel Yeşilkaay ve müzik öğretmenlerinin desteği ile tutkusun geliştirdi.

Bodrum’daki Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi’ni takdirname ile bitiren Helen Güçlü Eskişehir Anadolu Üniversitesi Konservatuarı Türk Müziği Bölümü’nü kazandı. Güçlü kayıt yaptırıp bugün Bodrum’a döndükten sonra mutluluğunu ve heyecanını paylaştı.

 

 

UMUDUMU ASAL YETİRMEDİM HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTTİM

Helen Güçlü sahilde yaptığı açıklamada 7 yaşından bu yana konser verdiğini Perihan Sözen ve müzik öğretmenlerinin desteği ile bugün kadar geldiğini belirterek “Benim için en büyük engel görmemek değil. Birşeyleri yapamamak. Ben asla umudum yitirmedim. Sesimin ve kulağımın gücünden etkilenen hocalarım beni doğru yönlendirmesi ile bugün ileride iyi bir sanatçı olabilmek için ilk adamı attım ve kaydımı yaptırdım. Umudumu asla yitirmedim, hayallerimin peşinden gittim ve gerçekleştirdim” diye konuştu.

 

ÜNLÜ USTALARI DİNLEYEREK KENDİMİ GELİŞTİRDİM

Güçlü açıklamasının devamında Bodrum’da yaşayan Türk sanat müziği sanatçısı Perihan Sözen’in kendisine destek verdiğini belirterek Türk halk müziğinde Neşet Ertaş, Aşık Veysel, Aşık Mahsuni Şerifi dinleyerek kendimi geliştirdim. Koro ve solo konserlere çıktım. Kurtalan Ekspers ile sahne aldım. Ben görmemekle ilgili değilde bir şeyleri yapamadığım zaman umutsuzluğa kapılıyorum. Hayırlı bir kapı açılmazsa arkadan mutlaka hayırlı bir kapı açılacaktır. Önceden başardıklarınıza düşünürseniz, kendinizden emin olursanız insanlardan yardım istemekten çekinmeyin engelin olsun veya olmasın, görün veya görmeyin. Kıymetli ses sanatçılarımızın hocalarımızın yaptığı gibi üniversiteden sonra iyi ve ahlaklı bir sanatçı olarak sanat yaşantımda olumlu bir iz bırakmak isterim” diye konuştu.

 

HELEN HER İŞİ BAŞARABİLECEK BİR GÜÇTE

Helen çocukluğundan beri destek veren emekli öğretmen Emel Yeşilkaya ise “Helen’in yaptığı en iyi şey savaşmak ve başarmak. Helen’in bu başarısı birçok görme engelli çocuğumuza örnek olacak. Helen görmemenin hiçbir şeye engel olmadığını gösterdi. Ona konservatuar hayatı boyuncada desteğimiz sürdüreceğiz”dedi.

 

HELEN SAVO GELEN TÜRKÜSÜ İLE KAUFEDEKEİLERİ BÜYÜLEDİ

Açıklamasının sonunda Savo Gelin Türküsünü söyleyerek mini bir konser veren Helen kafeteryada ve sahilde oturanların alkışları ve övgü dolu sözleri ile karşılaştı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI