Bodrum’daki Uyuşturucu Baskınında Karar Çıktı: 3 Kişiye 22 Yıl 6’şar Ay Hapis

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonuna ilişkin yargı süreci tamamlandı. Bir eve yapılan baskında ele geçirilen yüksek miktardaki uyuşturucu maddelerle ilgili davada mahkeme, üç sanık hakkında uzun süreli hapis cezası kararı verdi.

Bodrum’daki Uyuşturucu Baskınında Karar Çıktı: 3 Kişiye 22 Yıl 6’şar Ay Hapis
Bodrum’daki Uyuşturucu Baskınında Karar Çıktı: 3 Kişiye 22 Yıl 6’şar Ay Hapis

Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile ekipler  istihbarat çalışmaları doğrultusunda belirlenen adrese operasyon düzenledi. Adreste yapılan aramalarda 2 kilo 200 gram skunk, 870 gram kokain ile uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen hassas terazi ele geçirildi.

Operasyonun ardından 5 şüpheli gözaltına alınarak tutuklandı. Sanıklar Fırat Eşin, Yunus Duman, Recep Altay, İ.K. ve A.B., Bodrum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, dosya kapsamındaki delilleri değerlendirerek İ.K. ve A.B. hakkında beraat kararı verdi. Diğer sanıklar Fırat Eşin, Yunus Duman ve Recep Altay ise “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama” suçundan ayrı ayrı 22 yıl 6 ay hapis ve 225 bin TL adli para cezasına mahkûm edildi.

Kararın ardından sanıkların cezaevindeki tutukluluk hâlinin devamına hükmedildi.

(Muğla Ajans)