Bugun...



Bodrum’un Sazköy ormanları duvartaşı ocağı olmaktan kurtuldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Sazköy’deki asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanın Bodrum’daki özel villa ve turistik tesis projesi için 93 hektarlık alanda Taş Duvarı Ocağı yapılması için hazırlanan projenin yapılması için başlatılan ÇED süreci sonlandırıldığı açıklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 04-04-2024 19:14:53 Tarih: 04-04-2024 19:08

Bodrum’un Sazköy ormanları duvartaşı ocağı olmaktan kurtuldu

Kent Konseyi üyesi Güney Şirin “Sürecin başlangıcından  beri hem köylüler hem bodrumlular olarak sert tepki göstermiştik.  Lüks villalar için 180 bin ton duvar taşı projesi başlamadan sona erdi, ancak süreci yakından takip edeceğiz” dedi.

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Sazköy’deki asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanın Bodrum’daki özel villa ve turistik tesis projesi için 93 hektarlık alanda Taş Duvarı Ocağı yapılması için hazırlanan projenin yapılması için başlatılan ÇED süreci sonlandırıldığı açıklandı.Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Bodrum Sazköy’de yılda 180 bin ton duvar taşı çıkarılması planlanan maden projesinin ÇED sürecinin sonlandırıldığını duyurdu.

BODRUMLULAR VE KÖYLÜLER SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sazköy’ün cennet ormanlarının sırf duvar taşı projesi için yok edilmesinin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten köylüler ve STK temsilcileri ormanlık alan giderek SÖZCÜ’ye tepkilerini göstermişler hukuki süreç dahil her türlü eylem ve basın açıklaması için hazırlık yaptıklarını belirtmişler. Sözcü yaşanacak doğa katliamını Türkiye’ye duyurmuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Netiş Gayrimenkul tarafından Bodrum’un Sazköy Mahallesindeki 93 hektarlık ruhsat alanında “200.000 ton/yıl kapasiteli Duvar Taşı Ocağı ” projesi yapılması planlanıyordu.

Planlanan projenin toplam proje bedelinin sektör araştırılması yapılarak 9 milyon 160 bin TL olarak belirlenmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sitesinde duyurulan projeye göre, ocaktan yıllık 180 bin ton duvar taşı çıkarılmasının planlandığını duyurmuştu.

SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Bodrum Kent Konseyi Çevre ve Ekoloji grubu sözcüsü Güney Şirin “Bu projeyi hazırlayan ve gözlerini rant bürüyen şirketler mutlaka hukuku başka yerden dolanmaya çalışacaklar, bu yüzden sürecin başlangıcından  beri hem köylüler hem Bodrumlular olarak sert tepki göstermiştik.  Lüks villalar için 180 bin ton duvar taşı projesi başlamadan sona erdi, ancak süreci yakından takip edeceğiz, Bodrum’un son kalan ormanlarının taş duvar için yok edilmesini önleyeceğiz” diye konuştu.

 
 



Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI