Bugun...



Bodrum’da zeytin köylülerine yargıdan sevinçli haber "Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi”

uğla’nın Bodrum llçesinde 4 köydeki zeytin ve ormanlık alandaki maden ocaklarının sınırlarının genişletilip kapasitelerinin arttırılmasına tepi göstererek dava açan köylülere mahkemeden sevinçli haber geldi. Mahkeme valilik tarafından verilen ruhsat için ÇED gerekli değildir karır için açılan davada ile ilgili olarak verdiği kararla ilgili olarak “Yürütmeyi durdurma kararı "verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 23-05-2023 16:35:44 Tarih: 23-05-2023 16:31

Bodrum’da zeytin köylülerine yargıdan sevinçli haber

Bodrum’ bağlı Kızılağaç, Çamlık, Yalıçiftlik ve Kumköy Mahalleri içerisinde çalışma yürüten taş ocağı, faaliyet alanını genişletmek için yeniden ruhsatlandırmaya gitti. Muğla Valiliği tarafından ruhsatlama için gerekli olan ÇED Gerekli Değildir kararının Zeytin rekoltesinin düşeceğini ve tarlalarının kamulaştırılacağını söyleyen köylüler, mahkemeye yürütmeyi durdurma kararı ve ÇED raporunun iptal edilmesi için dava açtı.

 

134 KÖYLÜ DAVA AÇMIŞTI

Bölgede defalarca eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan 134 köylü Muğla Bölge İdare Mahkemesi’Nde yeni ruhsatlandırmanın iptali davası açmıştı Geçen Aralık ayında da bilirkişi incelemesi yapıldı. Bilirkişi raporda köylülerin geleceğinin ve bölgedeki ekolojik dengenin tehlikede olduğunu belirterek lehte karar vermişti.

 

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VERİLDİ

Köylülerin avukatı Remzi Kazmaz bugün yaptığı açıklamada “Sayın mahkemenin atadığı bilirkişilerin yaptığı incelemede bizim taleplerimiz haklı bulundu mahkeme kızılağaç Yalıçiflik ve Çamlık’ın geleceği için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karar Bodrumun geleceği için çok önemli bu konuda bize destek olan tüm köylüler ve belediye başkanımıza ve çevre dostlarımıza  teşekkür ederim. Muğla valiliği tarafından verilen CED gerekli değildir kararı hukuksal yasaya aykırı çevre sağlığına ve ekosisteme zarar verecek nitelikte olduğu aykırı proje tanıtım dosyasının teknik açıdan eksik ve yetersiz bilgilerle oluşturulduğu çevre ve görsel ile uyuşmayacağı bilgilerin  bu üretim esnasında çok büyük miktarda toz ve gürültünün ortaya çıkacağı maden ocağının yakınında mesken ve yaşam alanlarının bulunduğu ayrıca zeytinlik alanlarının olduğu 3 derece doğal site alanı olduğu gerekçesiyle CED raporunun iptali kararı verilmesi için dava açmıştık.Mahkemenin atadığı keşif heyetinin yaptığı incelemede köylülerin talepleri haklı bulundu.Mahkeme Kızılağaç Yalıçiftlik ve Çamlık mahallelerin geleceği için Yürütmeyi Durdurma kararı verdi” diye konuştu.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI