Bodrum açıklarında sürüklenen göçmenler kurtarıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında, düzensiz göçmenleri taşıyan lastik botun su almaya başlaması üzerine faciaya ramak kala bir olay yaşandı. Sabaha karşı  saat 01.27’de yapılan yardım çağrısının ardından ekipler hızla harekete geçti.

Bodrum açıklarında sürüklenen göçmenler kurtarıldı
Bodrum açıklarında sürüklenen göçmenler kurtarıldı

Sahil Güvenlik Anında Müdahale Etti
İhbarın alınmasının hemen ardından bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı iki bot sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, batma tehlikesi geçiren bottaki göçmenler için arama kurtarma çalışması başlattı.

26 Göçmen Kurtarıldı, 1 Şüpheli Yakalandı
Gerçekleştirilen operasyon kapsamında fiber karinalı lastik bot içerisinden 25 kişi, deniz yüzeyinden ise 5 kişi olmak üzere toplam 26 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında 4 çocuğun da bulunduğu öğrenildi.

Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi de ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Soruşturma Sürüyor
Kurtarılan göçmenlerin işlemlerinin başlatıldığı, yakalanan şüpheli hakkında ise adli sürecin devam ettiği bildirildi.