Bugun...



Belediye Başkanı Tokat üç yıllık icraatını anlattı

Muğla’nın Milas ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat bugün düzenlediği basın toplantısı ile üç yıllık icraatını anlattı. Tokat “Olumsuzlukları bahane etmedik. Hem yatırımlarımızı yaptık hemde vatandaşlarımızı yangın ve pandemi süresince mağdur etmedik” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-04-2022 16:17:35 Tarih: 21-04-2022 16:12

Belediye Başkanı Tokat üç yıllık icraatını anlattı

Muğla’nın Milas ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Muhammet Tokat bugün düzenlediği basın toplantısı ile üç yıllık icraatını anlattı. Tokat, 2019-2022 yılları arasını kapsayan 3 yıllık faaliyetlerini anlattığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş, Halil Mutlu, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya’da katıldı. Özellikle dönem içerisinde gerçekleşen pandemi ve orman yangınlarında yoğun çalışmalar gerçekleştirildiğini, vatandaşların ihtiyaç duyduğu her alanda yanlarında oldukları belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat “Belde ve kırsal mahalle ayrımı yapmaksızın ihtiyaç duyulan noktalara yardımlarımızı ilettik. İnsana dokunan, topluma dokunan, olağanüstü şartlarda toplumun zor dönemini ve yaralarını sarmasına yardımcı olacak çalışmalar gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

 

HEM YATIRIM YAPTIK HEM HİZMETE DEVAM ETTİK

2022 yılı itibariyle Belediye bütçesinin 340 milyon TL olduğunu belirten Tokat 137 milyon TL borç ve 145 milyon TL’lik alacakları olduğunu belirterek “Belirttiğimiz dönemlerde yaptığımız en akıllı yatırımlardan bir tanesi iş makinası ve araç parkımızı yenilemedir. Labranda fabrikamızda gerçekleşen yeniliklerle birlikte daha önceden üretimini yapamadığımız yeni ebatlarda üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar gerçekleştirildi. Makine ikmal ve Bakım Onarım Müdürlüğümüz hem araçlarımızın takibi hem de mahallelerimizin ihtiyacı noktasında çalışmalarını gerçekleştiriyor. Tamamen kendi imkanlarıyla özellikle kırsal mahallerimizde Çok Amaçlı Sosyal Alanlar, düğün ve pazar yerleri yapımında çok başarılılar. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzce üreticilerimize yönelik halı ipi dağıtımı, kaba yem, arı keki ve şeker dağıtımı gerçekleştirildi. Kooperatiflerle imzaladığımız protokoller kapsamında üreticilerimize yönelik eğitim ve yardım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Tarımsal hizmetler Müdürlüğümüz açısından en önem verdiğim projelerden biri yerel tohum merkezi oluşturmaktır ve bununla ilgili önemli çalışmalarımız var. Olumsuzlukları bahane etmedik. Hem yatırımlarımızı yaptık hemde vatandaşlarımızı yangın ve pandemi süresince mağdur etmedik” dedi.

 

 

132 MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK

Birimlerden gelen raporlar doğrultusunda bilgilendirmelere devam eden Tokat “ Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğümüzce bu dönem şehir bandosu oluşturuldu. Müzik ve tiyatro gruplarının faaliyetleri, eğitim kurslarımız devam ediyor. Çocuk, genç ve yetişkinlere dönük kültür sanat faaliyetlerimiz devam ediyor. Ayrıca 132 mahallemizin tamamına çocuk oyun parkı kuruldu. Fen İşleri Müdürlüğümüzce en dikkat çeken nokta asfalt şantiyemizdir” dedi.

 

ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Tamamlanan çalışmaların ardından önümüzdeki dönemlerde yapılacak projelere de değinen Tokat, Cem Evi Projesi, Ören Sahil Düzenlemesi, Selimiye Pazar Yeri Projesi, Beçin Kavşağı Yöresel Ürünler Satış Alanı, Sağlık Evi Projesi, Esentepe Projesi, Engelsiz ve Hayvan Parkı Projesi, Baltalı Kapı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Oto Galericiler Sitesi Projesi ve Güllük Sahil Bandı Düzenlemesi çalışmalarının hayata geçirilerek vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Basın toplantısı gazetecilerin soruları ile sona erdi.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI