Bugun...



Bodrum’da tehlikeli gerginlik, DEM'lilere işaret yaptı, tartaklandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün akşam DEM Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Abdullah Zeydan İrademizdir eylem ve basın açıklaması sırasında bozkurt işareti yaptığı iddia edilen bir genç sert tepkiye neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-04-2024 21:38:15 Tarih: 02-04-2024 21:28

Bodrum’da tehlikeli gerginlik, DEM'lilere  işaret yaptı, tartaklandı

Partili gençleri kovalayarak yere yatırdığı genç yine partili büyüklerin müdahalesi ile sert şekilde tartaklanmaktan kurtulabildi. Bodrum cadde ve sokaklarında uzun süre gergin anlar yaşandı. Polisin müdahalesi ile grup dağıtıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesined DEM Parti İlçe Teşkilatı tarafından akşam saatlerinde Abdullah Zeydan İrademizdir eylem ve basın açıklaması düzenlendi. Belediye Meydanı’nda düzenlenen yelme ve basın açıklamasında sık sık Faşizme Karşı Omuz Omuza, Direne Direne Kazanacağız, İrademe Dokunma sloganları atıldı.

KAYYUM REJİMİNE BİR CEVAPTIR

DEM Parti İlçe Başkanı Hülya Bayar yaptığı basın açıklamasında “Partimiz 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van'dan tarihte eşine az rastlanır bir zaferle ayrılmıştır. Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti’ye kazandırmış, İl Genel Meclisinde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir. Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır. Bu güçlü irade, aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevaptır.

 

 

Halk bu kadar açık mesaj vermişken, Van’da yeni hukuksuz girişimler devreye konulmaktadır.

Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesini kabul kararını veren aynı mahkeme, aldığı kararı çiğnemiş ve hukuk güvenliği hakkını yok etmiştir. Bu girişim halk iradesini yok sayan bir anlayışın ürünüdür.Abdullah Zeydan Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Herkesi bu gerçeğe saygı duymaya davet ediyoruz.Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz.Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz! Halkımızın iradesini gasp etmeye heves edenleri uyarıyoruz.

BOZKURT İŞARETİ YAPTI  ORTALIK KARIŞTI

Basın açıklamasının ardından  tepkilerine belediye meydanında oturarak sürdüren DEM Partililer , meydandan geçen bir gencin bozkurt işareti yaptığını iddia edince ortam hareketlendi. Olay yerinden kaçan genci 100metre ileride yakalayıp ve yere yatırıp tekmeleyen gruba yine partili yöneticiler engel oldu. Genci linç olmaktan kurtardı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Bodrum sokak ve caddelerinde gerginlik bir süre daha devam etti, polisin uyarısı sonrası eylem yapan gurup dağıldı.

 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI