Bugun...



Aydın Çine’de köylülere silahlı saldırıya Muğlalı Çevrecilerden sert tepki

Aydın’ın Çine ilçesine bağlı Topçam Köyü’nde madenci şirkete karşı eylem ve hukuk mücadelesi veren Coşkun ailesine yönelik silahlı saldırıya Muğlalı çevrecilerin tepkisi sert oldu.

facebook-paylas
Tarih: 12-12-2021 19:37

Aydın Çine’de köylülere silahlı saldırıya Muğlalı Çevrecilerden sert tepki

MUÇEP Sözcüsü Neşe Tuncer yaptığı açıklamada “Saldırıya uğrayan Coşkun ailesinin can güvenliğinin sağlanması ve etkili bir soruşturma yürüterek faili/ failleri ve varsa azmettirenleri bulmasını bekliyor talep ediyoruz. Yaşamın ve onu savunanların yanında olmaya devam edeceğiz. Bu saldırılar ortak yaşama yöneliktir” dedi.

Aydın’in Çine ilçesine bağlı Topçam Köyü’nde yaşayan ve köydeki Eysim Madenciliğin Taş Ocağı faaliyetlerine karşı mücadele eden Coşkun ailesinin evine yapılan silahlı saldırıyı üzüntü ve öfkeyle karşıladıklarını belirten MUÇEP (Muğla çevre Platformu) Sözcüsü Neşe Tuncer yazılı açıklama yaptı.

 

ÇEVRECİLERE YÖNELİK ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ, KAYGI VERİCİDİR

Tuncer açıklamasında  “Bu saldınıyı en sert şekilde protesto ediyoruz.  Coşkun ailesinin aramızda, hayatta oluşu içimize bir nebze su serpse de Büyüknohutçu çiftinin hala aydınlatılmamış cinayete kurban edilmesini, Metin Lokumcu’nun ölümüne neden olan saldırıyı unutmadık. Bunların aynı baskıcı yapının ve ranta bağlı çıkar ilişkilerinin ürünü, sonucu olduğunun da bilincindeyiz. Bu yapı ve ilişkileri, Marmaris’te Halime Şaman’a açılan “haksız rekabet” davasında da Milas’ta Deniz Gümüşel’in gözaltına alınışında da Sürmene’de evi yakılan Gökçe Erhan’ın durumunda da birebir görüyoruz. İkizdere’den İkizköy’e, Munzur’dan Kazdağları’na, Sinop’tan Mersin’e, güvenlik güçlerinin de şirketlerin de yaşam alanları savunucularına sürdüre geldikleri engellemeler, saldırılar benzerlik gösterdikleri ölçüde hepimizin ortak geleceği açısından oldukça kaygı vericidir” dedi.

 

YAŞAM SAVUNUCULARINA AJANLIK DAYATMALARINI KABUL ETMİYORUZ

Tuncer açıklamasının sonunda ise “Yaşam savunucularının “ajanlık” dayatmalarına maruz bırakılmalarını da benzer şekilde karşılıyoruz. Muğla’dan Aydın’a, komşumuza, Coşkun ailesine buradan da geçmiş olsun diyoruz. İlgili kurumların saldırıya uğrayan Coşkun ailesinin can güvenliğinin sağlanması ve etkili bir soruşturma yürüterek faili/ failleri ve varsa azmettirenleri bulmasını bekliyor talep ediyoruz. Yaşamın ve onu savunanların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI