Bugun...



Akyaka İmar Planı mahkemeden döndü, Bodrumlular ne dedi…

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan Akyaka nazım ve uygulama imar planı revizyonunun mahkeme kararı ile iptal edilmesi ile ilgili, “Gökovalı dostlarımız bizlere, bölgeye, ülkeye bir anlamda eşsiz-tarifsiz bir 'yeni yıl hediyesi' vermiş oldular. Bizlerin memleket ve doğa sevdası, onların doymak bilmez rant-yağma hırsından kıyas kabul edilmeyecek ölçüde büyüktür" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 28-12-2021 18:31

Akyaka İmar Planı mahkemeden döndü, Bodrumlular ne dedi…

Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka Mahallesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan Akyaka koruma amaçlı nazım ve uygulama planlarının revizyonu ile revizyonun dayanağı olan 1/25.000 ölçekli çevre düzeni imar planına karşı açılan davada Muğla 3. İdare Mahkemesi iptal kararı vermişti. Muğlalı çevreciler, mahkeme kararını sevinçle karşıladı.

Bodrumlu çevre ve doğa gönüllüsü Güney Şirin, “Mahkemenin kararı ülkemizin doğal alanlarının korunması yönünde umutların hala yok olmadığını göstermiştir. Rant baronlarının karşısında ekolojistlerin mücadelesi kazanacaktır. Ekolojistler kazandığında ülke, doğa ve tüm canlılar kazanmış olacaktır. Platformlarımız tüm meclisleriyle Muğla’nın doğal yaşam alanlarının korunması için mücadelesini sürdürüyor. Ya birlikte tüm canlılar barış içinde yaşayacağız ya da birlikte yok olacağız" dedi.

 

"BASİT BİR ÇEVRE DAVASI DEĞİL"

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada “Akyaka’da kazanılan basit bir çevre davası değildir. Nasıl ki Bodrum’daki bir talan durdurulamadığında bundan Edirne’de, Artvin’de, Hasankeyf’te, Çanakkale’de olumsuz etkileniyorsa aynı şekilde çevrenin ve doğanın kazanıldığı her eşikte bizim önümüzü açmaktadır. İktidar hazineyi boşalttı. Kasada fareler cirit atıyor. O nedenle bizim bu bölgemize, cennetimize yönelik daha karanlık yağma planlarını daha da acımasızca devreye sokacaklar. Buna karşı Akyaka örneğinde olduğu gibi dayanışmamızı ve meşru müdafaa hakkımızı daha güçlü ayakta tutmalıyız” dedi.

 

 

"BİZLERİN MEMLEKET VE DOĞA SEVDASI ONLARIN RANT HIRSINDAN BÜYÜK"

Karahan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akyakalı çevreci dostlarımızın onlarla dayanışma içerisinde olan tüm kesimlerin bu uzun soluklu ve kararlı mücadelesinin başarı ile taçlanacağından emindik. Bölgemiz ve ülkemiz için, bu kararın alınmasında emeği geçen herkesi Bodrumlu çevreciler olarak kutluyoruz. Bizler bu özel koruma bölgesi ilanlarının, özel planların kimlere özel tezgahlar olduğunu biliyoruz. Bodrum’da da biz bu özel tezgâhları defalarca bozduk. Ankara’nın yanlış hesapları, sürekli Bodrum’dan geriye döndü. Yağmacılar ve onların hizmetkarları şunu hesap etmiyorlar. Bizlerin memleket ve doğa sevdası, onların doymak bilmez rant-yağma hırsından kıyas kabul edilmeyecek ölçüde büyüktür.

 

"KAYBEDEN RANT-YAĞMA OLACAK"

Kısacası, 'Su uyur, rantiyeciler-yağmacılar uyumaz' Şimdi denizlerimize, ormanlarımıza, bereketli topraklarımıza, her tür kültür varlığımıza, çamlarımıza, zeytinimize, greyfurtumuza, ada çayımıza, fesleğenimize, mimozamıza, begonvilimize daha çok sarılmamızın ve sahip çıkmamızın zamanıdır. Yeter ki kazananın doğa-yaşam ve bizler yani yaşayanlar olacağına inanalım. Yeter ki kaybedenin rant-yağma ve onlar olacağına inanalım. Bodrum Yurttaş İnisiyatifi olarak Gökovalı dostlarımızı bu önemli kazanımdan dolayı selamlıyoruz, tebrik ediyoruz. Gökovalı dostlarımız bizlere, bölgeye, ülkeye bir anlamda eşsiz-tarifsiz bir 'Yeni yıl hediyesi' vermiş oldular. Noel Baba yılbaşı arifesinde Akyaka’ya uğramış oldu. Bu daha başlangıç, ülkedeki son ağaç dalındaki yeşil yaprağı, son kuşun kanadındaki son tüyü kurtarıncaya dek mücadeleye devam.”




Editör: MELİS ANTER




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI