Bugun...



Akdeniz’de trajedi… Göçmen teknesinde ölen 6 yaşındaki çocuğu denize attılar

Güney Kıbrıs açıklarında meydana gelen olayda batma tehlikesi geçiren ve kurtarılan 36 göçmenin bulunduğu tekne bozularak sürüklenmeye başladı ve teknede bulunan 6 yaşındaki çocuğun öldüğü ve babası tarafından denize atıldığı ortaya çıktı. Akdeniz’de sürüklenen teknede bulunan ve susuz kalan göçmenler deniz suyu içtikleri için hastanelik oldu.

facebook-paylas
Tarih: 04-03-2024 14:07

Akdeniz’de trajedi… Göçmen teknesinde ölen 6 yaşındaki çocuğu denize attılar

Güney Kıbrıs’ın Larnaka kenti açıklarında 29 Şubat tarihinde meydana gelen olayda 36 göçmenin bulunduğu tekne batma tehlikesi geçirince göçmenler yardım istedi. Bölgeye gönderilen sahil güvenlik botları göçmenleri kurtararak Larnaka limanına getirdi.

UMUT YOLCULUĞUNDA ÖLEN 6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU DENİZE ATTILAR

Burada sahil güvenlik ve polisin ifadelerine başvurduğu göçmenler arasında bulunan bir anne, baba ve üç çocuklu ailenin yapılan evrak kontrollerinde 4. Çocuğunun olmadığı ortaya çıktı. Alınan ifadelerde 6 yaşındaki çocuğun 2 gün önce teknede yiyeceğin bitmesi sonucu açlıktan öldüğü ve babası tarafından denize atıldığı ortaya çıktı.

POLİS SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

Polis Sözcüsü Christos Andreou , yaptığı açıklamada "29 Şubat'ta Sahil ve Deniz Polisi'nin radarları, Larnaka'nın 58 deniz mili açıklarında, içinde toplam 36 kaçak göçmenin bulunduğu bir tekne tespit etti.Liman ve Deniz Polisi ekipleri, kötü hava koşullarında batma tehlikesi geçiren  tekneyi gördükleri bölgeye giderek , büyük çabalar sarf ederek göçmenleri alıp güvenli bir şekilde limana getirdi" dedi.

Polis sözcüsü Christos Andreou, göçmenlerin bilgilerinin kontrol edilmesi sırasında bir ailenin evraklarında 4 çocuğun bulunduğunu ancak teknede sadece 3 çocuğun bulunduğunu belirtti . Dördüncü çocuğunun nerede olduğu sorulduğunda baba, polise, 20 Şubat'ta diğer insanlarla birlikte tekneyle Suriye'den yola çıktıklarını, ancak yolculuk sırasında yiyecek ve yakıtlarının bitmesi nedeniyle teknenin olumsuz hava koşullarında kontrolsüz bir şekilde hareket etmesine neden olduklarını anlattı. Suriyeli baba , teknenin bulunmasından iki gün önce 6 yaşındaki çocuklarından birinin muhtemelen açlık ve acıdan öldüğünü ve bunun sonucunda onu denize attığını söyledi."

Bu arada tekneden yüzerek karaya çıkmaya çalışan 3 Suriyelinin bulunması için arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Ancak Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından ilk andan itibaren başlatılan soruşturmalara rağmen 3 kişinin kimliği henüz belirlenemedi.

AKDENİZDE SULARI BİTİNCE DENİZ SUYU İÇTİLER

Polis Sözcüsü, "Suları bittiği için deniz suyu içtikten sonra diğer iki kişinin de hipotermi nedeniyle durumu kritik olan Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını" ifade etti.

Kurtarılan göçmenlerin ifadelerini alınmasının ardından Kokkinotrimithia'daki Pournara Göçmen Kabul Merkezine transfer edildikleri ve tekned bulunan 22 yaşındaki bir organizatörün tutuklandığı belirtildi.

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI