Bugun...



Ahmet Aras:Yeni Biyolojik Arıtma Tesisi planlaması yapıyoruz

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Gündoğan, Ortakent, Yahşi ve Gürece bölgelerimizin altyapı ve atıksu arıtma tesisi ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışmalar planlıyoruz” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 05-05-2023 12:37

Ahmet Aras:Yeni Biyolojik Arıtma Tesisi planlaması yapıyoruz

Hızla artan nüfus ile birlikte sorunların da arttığı ancak temiz bir çevre, sürdürülebilir turizm, sağlıklı nesiller ve umutlu bir gelecek için tüm kurumlarla el ele vererek bunların üstesinden gelineceğini vurgulayan Aras, “Arıtma tesislerimiz maalesef çok yetersizdi, Bodrum nüfusunun sadece yüzde 42’sinde hizmet eder pozisyondaydı ama 2020 yılı başlarında başlayan altyapı yatırımları şu anda nihayete ermek üzere ve Bodrum’un yüzde 92’sine hizmet eder nitelikte olacak. Bu çalışmalar dışında kalan Gündoğan, Ortakent, Yahşi ve Gürece bölgelerimizin altyapı ve atıksu arıtma tesisi ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışmalar planlıyoruz. Yine Bodrum merkezde kanalizasyon hatlarının yenilenerek İleri Biyolojik Arıtma Tesis planlamasını yapıyoruz” diye konuştu.

Turizm kentinin altyapısı konusunda eksik kalan Ortakent ve Gündoğan bölgeleri için de destek belediklerini söyleyen Aras, “Muğla Büyükşehir Belediyemizin Bodrum’a yaptığı 1,3 Milyar Liralık altyapı yatırımı içinde olan Turgutreis Arıtma Tesisi belki de Ege’nin en büyük arıtma tesislerinden biri halinde.” dedi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI