Bugun...



Ağaoğlu Projesi’ne yeniden “ÇED Olumlu” kararı verildi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki flamingo cenneti Tuzla Sulak Alanı yanında yaklaşık 25 bin kişilik tatil köyü projesi ÇED Kararı ve ruhsatı iptal edilen Ağaoğlu’nun ortak olduğu projede Net Holding A.Ş.’nin Milas Turizm Kenti Projesine yeniden ÇED olumlu kararı alındığı ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2023 15:19

Ağaoğlu Projesi’ne yeniden “ÇED Olumlu” kararı verildi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki flamingo cenneti Tuzla Sulak Alanı yanında yaklaşık 25 bin kişilik tatil köyü projesi ÇED Kararı ve ruhsatı iptal edilen Ağaoğlu’nun ortak olduğu projede ki inşaat ruhsatı Milas Belediyesince iptal edilmiş, bu arada aynı arazinin 500 bin metrekarelik bölümüne firma tarafından 25 bin adet Avakado ağacı dikimi yapılmış, bu nedenle de arazi teraslanmıştı.

 

BAKANLIK YENİDEN ÇED OLUMLU RAPORU VERDİ
Bu bölgedeki daha önce firma tarafından geri çekilen proje için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden “ÇED Olumlu” kararı verildiği öğrenildi.

 

 

AĞAOĞLU PROJEDEN VAZ GEÇMEDİ
Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, ”Bilindiği üzere, Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan arsa ve araziler üzerinde yapılacak Milas projesi kapsamında, düzenlenme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve hasılat paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi Net şirketler grubu ile Ağaoğlu şirketler grubu arasında 2006 yılında imzalanmıştı. Ağaoğlu tarafından, şirketimize bugün yapılan bilgilendirmeye göre Muğla’nın Milas ilçesi Dörttepe Mahallesi mevkii sınırları içerisinde yapılması planlanan ‘Turizm Kenti’ projesiyle ilgili olarak, 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi gereğince, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ‘çevresel etki değerlendirmesi olumlu’ kararı verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Muğlaıl çevreciler Ağaoğul projesini bölgede ekolojik yıkım yaratacağını iddia ederek iptal edilmesini isteyerek defalarca eylem yapmışlardı

 

AĞAOĞLU PROJESİ:

Proje ile 9 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki bir alanın 4 milyon 454 bin 395 metrekaresi yapılaşmaya açılıyor. 25 ayrı bölümden oluşan 3 bin 683 konut, 230 odalı golf oteli, 505 odalı SPA oteli, 255 odalı apart ve 510 odalı bir grand oteli kapsayan projede ayrıca altı adet günübirlik tesis, bir adet golf sahası, altı adet ticaret merkezi, otoparklar, yüzme havuzları, su oyunları alanları, AVM, spor salonları, okul ve sağlık birimleri gibi onlarca bina ve tesis inşa edilecek. Ayrıca projede 8 yapay göl de bulunuyor. Burada en az 30 bin kişinin yaşaması planlanıyor.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI