Bugun...



Adaboğazı imara açılmayacak, Kesin Korunacak Alan ilan edilecek

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’ndeki Adaboğazı ve Akvaryum Koyu’nın imara açılacağını iddia ederek eylem ve basın açıklaması yapan çevrecilere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yanıt verdi. Ak Parti İlçe Başkanı ile görüşen Bakan Kurum “İmara açma çalışmaları olmadığı gibi bölgenin Kesin Korunacak Alan edilmesi için çalışmalarımız sürüyor” dediği belirtildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-03-2021 15:21:14 Tarih: 05-03-2021 15:12

Adaboğazı imara açılmayacak, Kesin Korunacak Alan ilan edilecek

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez Mahallesi’nde Gökova’da mavi yolculuğun en önemli başlangıç noktalarından biri olan Adaboğazı ve Akvardyum koyu bölgesinin Özelleştirme İdaresi tarafından imara açılacak iddiası ile geçtiğimiz günlerde yaklaşık 500 kişi ile eylem ve basın açıklaması yapan çevrecilere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıt geldi.

 

 

 

İMARA AÇILMAYACAK KESİN KORUNACAK ALAN İLAN EDİLECEK

 

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen şunları söyledi.”Son günlerde Adaboğazı’nın “imara açılacak” iddialarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman bizzat bizi arayarak bilgi verdi ve iddiaları kesin bir dille yalanladılar. Ayrıca Kurum ve Kahraman bu iddialardan dolayı çok üzgün olduklarını, Adaboğazı’nın 2 yıldır devam eden “Kesin Korunacak Alan” ilanı çalışmalarında sona gelindiğini ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “kesin korunacak alan” olarak ilan edileceğini belirttiler” diye konuştu.

 

ÖZELLİŞTİRME İDARESİ’NİN BODRUM’DAKİ ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Adaboğazı’yla ilgili kendilerinin de yoğun çalışması olduğunu söyleyen AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen “ Sayın Bakanımız ayrıca Kesire Burnu'nun da kesin korunacak alan olarak ilan edileceğini söyledi. Belediyeyi 25 yıldır yönetenlerin, belediyenin tüm imkanlarını kullanarak kendi yandaşlarına Bodrum’un güzelliklerini nasıl peşkeş çektiklerini çok iyi biliyoruz. Onlar da biliyor ama bir yalanın arkasına sığınıp Bodrum’u kandırıyorlar. Ama bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum Tıpkı Küdür Yarımadası ve Adaboğazı’nda olduğu gibi Bodrum’un doğal güzelliklerinin korunmasının teminatı AK Parti’dir, dedi” ifadelerini kullandı.

 

MUMCULAR’DA ÇEVRE KATLEDİLİRKEN NEREDEYDİNİZ?

 

Çevre katliamlarıyla ilgili bugüne kadar belgeleriyle ispat ettikleri karşısında susanların çevreyle ilgili söz söyleme hakkı olmadığını söyleyen AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen “bugüne kadar Yalıkavak’ta, Gümbet’te denize arıtılmadan bırakılan lağım suyunu görüntüledik, bu arkadaşlardan ses çıkmadı. Son olarak Mumcular arıtmasının kapatıldığını ve Mumcular’ın lağım suyunun Mazı Çayı’na bırakıldığını ve bu yolla dünyaca ünlü flamingoların uğrak yeri olan Tuzla Sulak Alanı’na ulaştığını belgeledik, yine ses çıkaramadılar. Bu skandallara ses çıkaramayanlar, bir yalanın arkasına sığınıp, çevreci rolü oynuyorlar. Hiç kusura bakmasınlar ama samimi değiller. Bodrum herşeyin farkında” dedi.

Bodrum'da 5 parti temsilcileri ile çevreciler 3 Mart 2021 günü Adaboğazı'na yürüyerek gidip "Bodrum'da yağmaya izin yok" yazılı pankart açıp eylem ve basın açıklaması yapmıştı.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI