Bugun...



Acı ot festivaline ilgi büyük oldu, Ege’nin şifalı otları bu festivalde buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hafta sonunda düzenlenen 5. Acı Ot Festivali’ni yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. Festival Ege’nin yüzlerce otu ve çeşitli etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-03-2024 13:10:40 Tarih: 11-03-2024 11:58

Acı ot festivaline ilgi büyük oldu, Ege’nin şifalı otları bu festivalde buluştu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakenk Mahallesi’nde Bodrum Belediyesi ve Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından düzenlenen  5. Acı Ot Festivali’ne ilgi büyük oldu. Festivali çevre il ve ilçelerden iki gaün içined yakalışk 30 bin kişi ziyaret etti.

Yaklaşık 300 esnafın stand kurarak yörenin otlarını satışa çıkardığı, yöresel yemeklere yapıp satışa sunduğu festivalin açılışını  Bodrum Belediye Başkanı- Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu, Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum Belediye Baykan Adayı CHP’li  Tamer Mandalinci, OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Öncel Erkal ile yönetim kurulu üyeleri birlikte yaptı.

 

OYDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Seha Ergene, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Bölgemizde yetişen doğal değerlere sahip çıkmak için altı yıl önce Ahmet Başkanımızla bir yola çıktık. Her yıl gelişerek çok büyük bir aile olduk. Bodrum’un gastronomisinde ana unsurlardan olan otlarımız ve o otlarımızla yapılan birbirinden lezzetli ürünleri yaşatarak çalışmak en önemli amacımız. Doğup büyüdüğümüz bu bölgeyi hep birlikte korumak zorundayız.” dedi.

Festivalde baldıran, deli kenker, turp otu, tilkişen, ada marulu, acı ot gibi pek çok doğal bitki stantlarda yer alırken doğal lezzetlerden yapılan yemekler de vatandaşlara sunuldu. İlk gün Bora Gencer konseriyle son bulan festival, ikinci gün Onur Gülen ve Orkestrası konseri ve ödül töreniyle sona erdi.

 

 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI