Bugun...



ABD Ege’yi silah deposu haline getirdi, Dedeağaç Limanı’na 3 bin adet zırhlı araç ve 3500 asker indirildi

ABD Ege’yi silah deposu haline getirdi, Dedeağaç Limanı’na 3 bin adet zırhlı araç ve asker indirildi. Zırhlı araçlarla birliket 3500 askerin limanda konuşlandığı belirtildi.ABD Donanmasına ait nakliye gemisi "Leroy A. Mendonca" ve askeri araçlar, Yunanistan'ın Dedeağaç Limanı'na konuşlandırıldı.

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2024 16:44

ABD Ege’yi silah deposu haline getirdi, Dedeağaç Limanı’na 3 bin adet zırhlı araç ve 3500 asker indirildi

ABD Donanmasına ait nakliye gemisi “Leroy A. Mendonca” ve askeri araçlar, Yunanistan’ın Dedeağaç Limanı’na konuşlandırıldı.

ABD donanmasına ait “Leroy A. Mendonca” isimli nakliye gemisi Ege’deki Dedeağaç limanına gelerek beraberinde 4. Piyade Tümeni ve 3. Zırhlı Tugay Muharebe Timine ait yaklaşık 3.000 parça ekipmanı limana indirdi.

 

TANKLAR VE ZIRHLI ARAÇLAR YER ALIYOR

3. ABCT’nin ekipmanları arasında M1 Abrams, M2 Bradley Piyade Savaş Araçları gibi tanklar ve diğer destek araçları yer alıyor. Birimin, NATO topraklarının savunmasını sağlamak için Avrupa’ya dağıtılacak 3.500’den fazla askerin yer aldığı yedi taburu var.

3. ABCT’nin Dedeağaç liman operasyonundan sorumlu subay yardımcısı Binbaşı Steven Chase, birimin büyüklüğü ve ekipmanı nedeniyle ABD ve Yunan unsurlarından oluşan koalisyonun bu misyonu gerçekleştirmek için gerekli olduğunu söyledi.

Binbaşı Chase, Yunanistan medyasına yaptığı açıklamada “İlk kez bir zırhlı tugay muharebe ekibinin tamamı bu limandan geçiyor. Bu özel hareket, ABD ile Yunan Silahlı Kuvvetleri arasındaki güçlü ilişkiyi daha da ortaya koydu ve Dedeağaç Limanı’nın Güney Avrupa’ya açılan önde gelen bir kapı olduğunu kanıtladı. Lojistik açıdan Yunanistan, personel ve ekipmanın ihtiyaç duyulan noktaya hızla konuşlandırılmasında önemli bir jeostratejik düğüm noktası olmuştur.” İfadelerini kullandı.

 

AVRUPA’DA HIZLI SAVAŞ GÜCÜ OLUŞTURMAK İSTİYORLAR

16. Sürdürme Tugayı’na bağlı 624. Hareket Kontrol Timi komutanı Yüzbaşı Janine Donnelly-Cole, bu görevin Avrupa sahasında hızlı savaş gücü oluşturmak için önemli olduğunu söyledi. Dedeağaç Limanının yetenekleri, ABD’li ve Yunan personelinin aynı anda ticari hat taşıma ve demiryolu hareketi hazırlıklarını yürütmesine olanak tanıdığını dile getiriyor.

ZIRHLI ARAÇLAR POLONYA VE BULGARİSTAN’A GİDECEK

Donnelly-Cole, “Gemi SDDC (598.) tarafından boşaltılırken, ekibim nihai varış noktasına giden ticari hat taşıma ve demiryolu yükleme işlemlerini eşzamanlı olarak gerçekleştiriyor” dedi. “Bu görev için ekipmanı Polonya ve Bulgaristan genelinde dokuz farklı yere gönderiyoruz.” Diye ekledi.

Delta Bölüğü komutanı, 3. ABCT 588. Tugay Mühendis Taburu Yüzbaşı Ellen Gensicki ise, Dedeağaç Limandaki kolektif çalışma çabalarının NATO ilişkilerini güçlendirdiğini söyledi.

Gensicki, “NATO müttefiklerimizle birlikte çalışmak ve yalnızca Yunan kültürünü deneyimlemekle kalmayıp, NATO’yu bir bütün olarak mümkün kılmak bizim için bir onurdur.” Dedi.

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI