Bugun...



9 yaşındaki ikizlerden dev sorumluluk projesi. Şeker Yağmuru

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki ikiz kardeşlerin yazdığı Şeker Yağmuru isimli kitap ilçede Bodrum Diyabetli Çocuklar Yararı’na satılmaya başlandı. Dila Soydaş’ın resimlerini çizdiği hikayesini ise kardeşi Tunç Soydaş’ın yazdığı kitap büyük ilgi gördü. Müzisyen anne Pınar Seli Soydaş ve ikiz kardeşler kitabın hikayesini anterhaber.com okurları için paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 30-07-2021 12:50

9 yaşındaki ikizlerden dev sorumluluk projesi. Şeker Yağmuru

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan müzisyen Pınar Seli Soydaş ile organik tarım üreticisi Tolga Soydaş’ın 9 yaşındaki ikizleri diyabetli çocuklar yararına yayınladıkları Şeker Yağmur’u isimli kitap ile ilçede günün konusu oldu.

Özel bir okulun 3. Sınıfında öğrenim gören 9 yaşındaki Tunç Soydaş’ın hikayesini yazdığı çocuk kitabının resimlerini ise ikiz kardeşi Dila Soydaş çizdi.

 

ŞEKERİN İNSAN VÜCUDUNDAKİ ZARARLARINI ANLATTILAR

 

Pandemi döneminde eğitimlerini evde sürdürmek zorunda kalmalarının ardından ders çalışırken bilgisayarda hikaye azmaya başlayan oğlu Tunç’un kaleme aldıklarını daha sonra kitaba dönüştürmek için harekete geçtiklerini belirten anne Soydaş “Tunç’un hayalinde yağan yağmur damlaları yerine şekerler vardı. Yağmur yerine şekerin yağması kısa bir süre için bir çocuk açısından güzel görünse de ardından şekerin insan vücuduna zararlarını okuduk öğrendik. Tunç bunları rüyasında görüp kaleme aldı. Ardından bunu kitaplaştırarak diyabetli çocuklar yararına satışa sunma fikrimiz ortaya çıktı. Tunç kitabı hazırlarken Dila’da kitabın içerisinde yer alacak olayın kahramanlarını ve şeker yağmurlarının resimlerini çizdi. Bizde aile olarak basımını yapıp gelirinin tamamını Bodrum Diyabetli Çocuklar Vakfı’na bağışlamak üzere satışa çıkardık. Tüm çocukların kitabı severek okuyacaklarına inanıyorum.  Aldığımız ilk izlenimler çok olumlu oldu. Şimdi Tunç ve Dila yine yardım amaçlı ikinci bir kitabın hazırlığına başladılar” diye konuştu.

 

 

 

RÜYALARIMDA GÖRDÜĞÜM HAYALİMDE YAŞATTIKLARIM KİTAP OLDU

 

Tunç Soydaş ise “Rüyasında gördüğü ve hayalinde yaşattığı gökten yağmur yerine şeker yağmasını yazmayı düşündüğünü ancak bir süre sonra şekerin insan sağlığı üzerine olumsuz etkileri gördüğünü belirterek “Annem diyabetli çocuklar ve hastalar olduğunu söyledi. Bende bilgisayarda bu düşüncelerimi yazıyordum. Daha sonra hikaye haline getirmek istedim. Kardeşim Dila kitabın resimlerini çizdi ve ortaya böyle bir kitap çıktı.

 

YAĞMUR DÜZELTİCİSİ ALİ’NİN HİKAYESİ

 

Tunç Soydaş kitabının kahramanı  Ali’nin gökten yağmur yerine şeker yağma isteğinin yerine geldiğini sürekli yağmur yerine şeker yağmasının bir süre şekeri yiyen çocuklar ve insanlarda meydana gelen zararın ortaya çıkması ile yeniden yağmurlara dönülmesini konu aldığını belirterek “Ali sürekli gökten yağmur yerine şeker yağdığını ve insanların şeker hastası olduğunu görünce sırtına bir roket yapmış bulutların üzerine giderek şekerleri görmüş. 10 bin tane şeker varmış, bir daha şeker yağmaması için şekerleri toplamış ve yağmur düzelticisi olmuş, işte kitabımda Ali’nin şeker merakını ve fazla şekerin nelere yol açtığını anlatmaya çalıştım” dedi.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI