Bugun...



Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos “ABD’nin Taşöz’deki varlığını herkes dikkate almalı”

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, 18 Ekim 2022 Salı günü Taşöz (Thasos) adasının Osmanlı’dan kurtuluşunun 110. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan Büyükelçisi Yunan asıllı George Tsunis’nide katıldığı törende konuşan Panagiotopulos “Amerikan Hükümeti’nin buradaki varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor.” Diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2022 17:56

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos “ABD’nin Taşöz’deki varlığını herkes dikkate almalı”

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, 18 Ekim 2022 Salı günü Ege’nin kuzeyindeki Taşöz (Thasos) adasının Osmanlı’dan kurtuluşunun 110. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan Büyükelçisi Yunan asıllı George Tsunis’nide katıldı. Haberi okuyucularına www.kavalawebnews.gr haber sitesi duyurdu.

 

HERKESİN DİKKATE ALMASI GEREKEN BİR MESAJ

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos tören sonrası gazetecilere yönelik yaptığı açıklamada isimlendirmeden üstü kapalı Türkiye’ye eleştirilerde bulunarak  “Amerika Birleşik Devletleri’nin Yunanistan Büyükelçisi sayın George Tsounis’de varlığıyla bugünkü kutlamaya renk kattı. Bugün burada, Thasos’ta Amerikan Hükümeti’nin temsilcisi olarak Yunan kökenli yüksek bir yetkili de bir mesajın sinyalini veriyor. Cahiller için, diyebilirim ki, hatta talep listelerine Thassos’u bile eklediler, buna bile cesaret ettiler, burada ABD Büyükelçisi ve dolayısıyla müttefiklerimizin resmi temsilcisi olan Amerikan Hükümeti’nin varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor. Amerikan Hükümeti’nin Thasos adasında varlığı, bence herkesin dikkate alması gereken çok net bir mesaj veriyor” dedi.

 

 

ABD BÜYÜKELÇİSİ “TAŞÖZ’DE TATİL YAPACAĞIM”

Nikos Panagiotopulos’u ardından açıklama yapan ABD Büyükelçisi George Tsounis ise  “Thasos’da olmak ve bu yıldönümünün tadını çıkarmak benim için büyük bir zevk. Davet edilmeyi büyük bir onur olarak görüyorum, bu benim için özel bir şey ve gelecek yıl tekrar gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Milli Savunma Bakanı arkadaşım Sayın Panagiotopoulos ile burada olmaktan gerçekten onur duyuyorum. Yazın Thassos’a tatile geleceğim.”




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI