Bugun...



Yunanistan'da yangın kabusu, 1000 ev yandı, ölenler var

Yunanistan’da devam eden yangınlara müdahale eden bir dozer uçuruma yuvarlandı sürücüsü yaşamını yitirdi. Evia kentinde 1000’in üzerinde evin yandığı belirtildi. Yangınların organize suç örgütlerinin işi olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-08-2021 16:31

Yunanistan'da yangın kabusu, 1000 ev yandı, ölenler var

Yunanistan’ın Eratini iline bağlı Fokida kenti yakınlarındaki ormanlık alanda devam eden yangına müdahale eden dozer bu sabah saat 11.00 sralarıda yaklaşık 30 metrelik uçuruma yuvarlanarak düştü. Bölgede yayın yapan www.lamireport.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde dozer sürücüsünün olay yerinde yaşamını yitirdiği ve cenazesinin kurtarma ekipleri tarafından çıkarılarak hastane morguna kaldırıldığı belirtildi.

Yunanistan’da yangınlara müdahale eden gönüllü bir itfaiye erininde önceki gün Hipokrat kenti yakınlarında yaşamını yitirdiği belirtildi.

 

EVİA KENTİNDE 1000’in ÜZERİNDE EV YANDI

 

Yunanistan’ın Evia kentin Belediye Başkan George Stamoulos bugün yaptığı açıklamada 1000’in üzerinde evin yandığını belirterek, kente ait ormanlarda ise 5800 hektarın kül olduğunu belirterek “Şu anda en acil durumumuz vatadaşlarımızın bundan sonra nasıl ve nerede yaşacaklarını çözmek, insanların mal varlıkları hayatları bitti, devlet olarak acil zarar tespiti yapıp yardımlara başlamamız gerekiyor” dedi.

 

 

FERİBOTLARLA TAHLİYE EDİLDİLER

 

Evie kenti yakınlarındaki Pefki köyünde yaşayanlar alevlerden plaja sığındı. Sahil güvenlik botları ve balıkçıların tekneleri ile kurtarılarak bir gemiye götürülen 300’e yakın vatandaşın arasında bulunan 89 yaşındaki George Liakos ile eşi 87 yaşındaki Parissos Liakos’un Bella isimli köpeklerinide yanlarına aldıkları görüldü.

 

 

Yunanistan’da halen 18 ülkeden gelen uçak, helikopter ve sivil savunma ekiplerinin yangına destek verdikleri 560 arazöz, 2 bine yakın itfaiye ve belediye işçisi ile 60 uçak ve helikopterin müdahaleyi sürdürdüğü belirtildi.

 

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİNİN İŞİ

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı  Lambros Sofoulaki tarafından yapılan yazılı açıklamada yangınların özellikle orman ve yerleşim yerlerine yakın bölgelerde organize biçimde çıkarıldığını ve bunların tarım arazileri ile kentlerin alt yapılarına hesaplanamayacak oranda büyük zararlar verildiğini belirtti. Sofoulaki açıklamasında yangınların basit ve kazara meydana gelmediğini organize suç örgütleri tarafından planlı şekilde gerçekleştirildiğine inandıklarını açıkladı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI