Bugun...



Yunanistan’da askerlik 12 aya çıkarıldı, orduya paralı asker alınacak

Yunanistan’da askerlik 12 aya çıkarıldı. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos yaptığı açıklamada askerlik süresinin 12 aya çıkartıldığını ve silahlı kuvvetlerde paralı askerlerinde istihdam edileceğini açıkladı. Uygulama Mayıs ayında başlayacak.

facebook-paylas
Tarih: 22-01-2021 21:55

Yunanistan’da askerlik 12 aya çıkarıldı, orduya paralı asker alınacak

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nın son dönemlerdeki en güncel ve sıcak konularından biri olan silahlı kuvvetler askerlik süresinin uzatılmasına yönelik kararın kesinleştiği belirtildi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos yaptığı açıklamada askerlik süresinin 12 aya çıkartıldığını söyledi. Askerlik süresi, askerler için dokuz aydan on iki aya çıkarıldı.

 

SİLAHLI KUVVETLERE PARALI ASKERLERDE ALINACAK

 

Milli Savunma Bakanı Panagiotopulos, 21 Ocak 2021 Perşembe günü bu kapsamda yaptığı açıklamada öncelikli olarak astsubay ve subay askeri okullarına giriş yapan öğrenci sayısının artırılması ve silahlı kuvvetlere profesyonel paralı askerlerin istihdam edilmesi kararının alındığını belirtti.

Ayrıca yakın gelecekte çıkarılacak Bakanlar Kurulu Kararı ile Deniz, Kara ve Hava kuvvetlerinde askerlik süresinin uzatılması yürürlüğe gireceği belirtildi.

Yeni uygulamanın şu anda askerliklerini yapanlara uygulanmayacağı açıklanırken 12 aylık askerlik süresinin uygulaması 2021 yılı Mayıs ayından itibaren başlayacak ve Mayıs ayında kışlalara giriş yapanlar 12 ay askerlik yapacak.

Ayrıca, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin özel operasyonel ve coğrafi özelliklere sahip belirli birimlerinde askerlik görevini yapmak isteyenlere, askerlik süresi boyunca aynı birimde kalmaları koşuluyla dokuz aylık askerlik yapma imkanı tanınacağı belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI