Bugun...



Yunan Turizm Bakanı: Türkiye sınır ve hudut kapılarının açılması kararı turizm kararlarının ötesinde

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, bu turizm sezonunda Türkiye ile sınır ve hudut kapılarının açılmasına yönelik, Türkiye kapılarının açılması kararının basit turizm kararlarının ötesine geçmesi nedeniyle çekinceleri olduğunu belirterek “Trakya ve Ege Adaları sınır kapılarının açılmasını gerekli görüyorum ancak bu konuda Türkiye’den yüksek düzeyde cevaplar ve taahhütler bekliyoruz” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-03-2021 11:42:42 Tarih: 25-03-2021 11:38

Yunan Turizm Bakanı: Türkiye sınır  ve hudut kapılarının açılması kararı turizm kararlarının ötesinde

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi Organizasyon Sekreterliği’nin çevrimiçi düzenlediği “COVID Sonrası Dönemde Yunan Turizminin Zorlukları” konulu toplantıya katıldı.

 

2021 YILI TURİZM SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

 

Bakan Theoharis çevrimiçi gerçekleşen oturumda, Yunan Turizminin 2021 beklentilerine ve aynı zamanda sektörün açılması için gerekli koşullara değindi. Theoharis, özellikle aşı sertifikalarıyla ilgili olarak, aşı sertifikasının dolaşım özgürlüğüne dönüş yolu olduğunun giderek daha fazla ülkenin farkına vardığına işaret etti. Theoharis, 2021 turizm sezonu ile ilgili olarak Theoharis, tahmininde sonucun olumlu olacağını belirterek, aşılama programları ilerledikçe nüfusun kendini daha güvende hissedeceğini ve tatilleri düşünmeye başlayacağı için talebin artacağını vurguladı.

 

 

SEZONU GÜVENLİ BİÇİMDE AÇMAYI BAŞARDIK

 

Konuşmasının devamında geçtiğimiz yılın başarısıyla bu yılın geçen yıla göre daha iyi geçeceğine dair iyimserliğini dile getiren Theoharis, “2020’de durumu diğer birçok ülkeden daha iyi yönettiğimiz için güvenli bir şekilde açmayı başardık. Tipik bir örnek vermem gerekirse geçen Eylül’de, turizmin aktif olduğu dönemde Girit’te ülkenin geri kalanına kıyasla 2/3 oranında daha düşük bir R endeksi elde ettik ve turizm ile Covid-19 hastalığının bir arada var olabileceğini kanıtladık. Son olarak, Yunanistan’da sınırları açık tutarak epidemiyolojik durumu güvenle yönetebileceğimizi kanıtladık ve bu yıl da aynısını yapacağız ” ifadelerini kullandı.

 

 

TRAKYA’DAKİ TÜRKİYE SINIR KAPILARININ AÇILMASI

 

Meriç ve Dedeağaç (Evros)  ilindeki kuzey sınır giriş kapıları ile Ege'deki hudut kapılarının Türkiye’ye açılmasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, Hükümetin   amacının ülkenin tüm kuzey giriş kapılarını açmak olduğunu, ancak Türkiye kapılarının açılması kararının basit turizm kararlarının ötesine geçmesi nedeniyle çekinceleri olduğunu belirten Bakan Theoharis, bu konuda Türkiye’den yüksek düzeyde cevaplar ve taahhütler beklendiğini, turizm açısından Türkiye’den turist girişinin özellikle Doğu Ege adaları ve Meriç (Evros) bölgesi için gerekli gördüğünü vurguladı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI