Bugun...



Yunan tankı tatbikatta hedef yerine koyun sürüsünü vurdu, çoban ölümden döndü

Yunanistan deniz komandolarının düzenlediği ve gerçek mermilerin kullandığı tatbikatta tanktan atılan top hedef yerine koyun sürüsünü vurdu. Sürüden 50 metre uzaklıktaki çoban şans eseri ölümden kurtuldu. Çobanın koyun sürüsünü vuran Yunan tankı Yunan medyasında günü konusu oldu.

facebook-paylas
Tarih: 28-05-2021 13:00

Yunan tankı tatbikatta hedef yerine koyun sürüsünü vurdu, çoban ölümden döndü

Yunanistan’ın Ege Denizi kıyısında bulunan Magnesia (Magnissia) iline bağlı Golos (Volos) kentinde konuşlu olan 32. Deniz Komando Tugayı’na bağlı askeri birlikler tarafından Glafires köyü yakınlarındaki atış talim alanında gerçek mermilerle gerçekleştirilen tatbikat sırasında yaşanan bir olayda felaketin eşiğinden dönüldü.

 

ULUSAL MEDYADA GÜNÜN KONUSU OLDU

 

Tankların gerçek mermiler kullandığı atışlar sırasında 40 yaşında bir çobanın “Megavuni” dağın yamacında koyunlarını otlattığı sırada bir anda yaklaşık 50 metre yakınında büyük bir gürültü ve sarsıntıyla patlayan tank mermisinden son anda kıl payı kurtulduğu belirtildi. Hedefi tutturamayan tankın yaptığı atışta yaklaşık 100 keçiden 17’si telef oldu, onlarca keçinin yaralandığı belirtildi. Çoban’ın ise yaşadığı şoktan uzun süre kendine gelemediği, bölgeye gönderilen askeri ambulans ile hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın olayla ilgili soruşturma başlattığı çobanın zararının karşılanacağı belirtildi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI