Bugun...



Yıllardır esaret altında tutulan 48 köpeği hayvanseverler kurtardı

Üç katlı bir evde yıllardır esaret altında, pislik ve hastalık içerisinde barınan 48 kedi ve köpek hayvanseverlerin yaptığı girişim ile kurtarıldı. Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Vahit Çevik ile birlikte eve giden hnayvanseverler korku içerisinde tel kafeslerde bekleyen yarısı hastalıklı yarısı hamile köpeği kurtardı.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-02-2021 13:43:35 Tarih: 21-02-2021 12:51

Yıllardır esaret altında tutulan 48 köpeği hayvanseverler kurtardı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik köyü sınırları içerisinde  Jale Karslı’nın üç katlı evinde sokaktan topladığı köpek ve kedileri sağlıksız koşullarda besleyip baktığı iddiaları üzerine harekete geçen Bodrum ve Milaslı hayvanseverler hukuk mücadelesi başlattı.

 

 

BURASI ESİR KAMPI GİBİYDİ, MANZARAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDUK

 

Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve  Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Vahit Çevik’in yaklaşık iki ay süren hukuk mücadelesinin ardından Karslı’nın evine giderek kapıları açıp içeri giren hayvanseverler gördükleri manzara karşısında şok oldu.  Çevik ile birlikte üç katlı eve giden hayvanseverler tel kafesler içerisine konulan kedi ve köpekleri Bodrum Belediyesi barınak görevlileri ile birlikte çıkartarak kamyonlara koydu. Kedi ve köpeklerin yarısından fazlasının hasta, bakımsız ve bazılarının ölmek üzere olduğunu belirten Oya Top “Burası adeta bir esir kampına dönüşmüş. Aylardır, havasız pislikleri içerisinde aç olarak kalan hayvanlar rutubetten ve havasız ortam nedeniyle hasta olmuşlar, bir çoğuda hamile. Tüm hayvanları kurtardık ve acil bakıma aldık” diye konuştu.

 

 

BİR HEVESLE ALIP BAKAMIYORLAR

 

Top yaptığı açıklamada “Tatil kentimizin en büyük sıkıntısı buraya gelenlerin bir heves alınıp geçince veya sorumluluğu idrak edince kısırlaştırılmadan sokağa terk edilen evcil hayvanlar. Üremeyi kontrol altına almak zorundayız. Sokak hayvanlarının sosyal yaşamda uğradıkları zulümün hepimiz farkındayız, günlerdir kurtarılması için uğraşılan bu canların durumu da içler acısı.. Gözlerindeki korkuyu görmek ve yaşama tutunmaya çalıştıkları ortama tanıklık etmek insanın kalbini yaralıyor..Biz gönüllüler olarak daha yaygın adı ile barınakların (Geçici Bakımevlerinin) durumunu biliyoruz.. Bu sorun sadece gönüllülerin, STK ların, Belediyelerin sorunu değil. Hiçbir oluşum tek başına bu sorunun üstesinden gelemez. Birbirimize, birlikte uyumlu ve koordineli çalışmaya ihtiyacımız var.Hayvan Hakları Yasası’nın genişletilmesi ile ilgili çalışmaların bir an önce tamamlanmasına ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

 

TEDAVİLERİNİN ARDINDAN SAHİPLENDİRECEĞİZ

 

Aylardır temizlenmeyen ev ve evin içindeki kafeslerden çıkarılan kedi ve köpeklerin  yarısının Bodrum, diğer yarısının ise Milas ve Güllük Mahallesi’ndeki barınaklara nakledilerek tedavi altına alındığını belirten Av. Vahit Çevik ise yaptığı açıklamada “Bize gelen ihbarları değerlendirip iki ay önce buraya gelip ev sahibi Jale Karslı ile görüştük ve hayvanları bu ortamdan  uzaklaştırmak istedik, koruma altına alacaktık. Ancak bize olumsuz yanıt verdi. Kabul ettiremedik. Hayvanların kurtarılması için gerekli resmi makamlara başvurdum. Fakat resmi makamlar da işlemler biraz ağır işledi ve uzun sürdü. Ceza yazılması ve el konulması onayı gecikti. O süre içerisinde Jale hanım hayvanların bakımını ihmal ettiği için çevredeki hayvanseverler ile birlikte bakımlarını üstlendik. Güllük, Milas, Ören, Bodrum gibi çevre bölgelerden bir çok hayvansever bize yardımcı oldu. Geçtiğimiz günlerde evin içinde bulunan kedi ve küçük ırk köpekleri alıp barınaklara yerleştirdik. Tedavilerinin ardında sosyalleşmeleri sağlanıp sahiplendirilecekler. Bunlardan yaklaşık 17 tane küçük ırk köpeği Bodrum Torba Hayvan Barınağına, geri kalan kalanları ise Milas ve Güllük Hayvan Barınakları’na sevk ettik.  Barınaklarda gerekli tedavileri ve kısırlaştırma operasyonları gerçekleştirildikten sonra sahiplendirme çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Evin sahibi Jale Karslı iki hafta önce evinde çıkan yangında , yatalak olması nedeniyle kurtulamamış yaşamını yitirmişti.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI