Bugun...



Bodrumlu hayvanseverleri isyan ettirdi, barınak değil esir kampı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü sınırları Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü sınırları içerisinde 4 dönümlük arazi üzerine kurduğu kafeslerde yaklaşık 60 köpek ile 30’a yakın kedinin esir kampını andıran ortamda barındırıldığı iddia eden hayvanseverler çiftlikte sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-01-2021 21:37:44 Tarih: 06-01-2021 15:56

Bodrumlu hayvanseverleri isyan ettirdi, barınak değil esir kampı

ANTERHABER- ÖZEL: Hayvanların pislik içerisinde ve hasta olarak uygunsuz koşullarda yasadışı bir ortamda bakıldığını belirten Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyesi Rose Mary Demirağ “Burası esir kampı gibi, gördüğünüz gibi su yok, mama, yok temizlik yok ve hasta hayvanlar daracık kafeslerde yağmur altında bırakılıyor, ilgili makamlara şikayetimizi yaptık, bir an önce müdahale edilmez ise onlarca hayvan telef olacak” dedi. 

 

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü’nde  yaşayan Jale Karslı’nın 4 dönümlük arazi içerisinde yaptığı ev ve bahçesinde tel kafesler ve prefabrik yapıların içerisinde beslediği yaklaşık 60 köpek ile 30 kedinin sağlıksız koşullarda ve hayvanların ölümüne neden olabilecek biçimde bakıldığını iddia eden Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyeleri çiftliğe giderek sert tepki gösterdi.

 

 

BURASI ESİR KAMPI GİBİ YARALI VE HASTA HAYVANLARA BAKILMIYOR

 

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Üyesi Rose Mary Demirağ çigtliğin yasal hiçbir izni olmadan adeta hayvan barınağına çevrildiği, barınağında bakımsızlıktan esir kampına dönüştüğünü belirterek “Aylardır bu kişiyi uyarıyoruz. Tek başına bu kadar hayvana bakamayacağını söylüyoruz, uyarıları ciddiye almadığı gibi koşullar gittikçe kötüye gidiyor işte görüyorsunuz hayvanların barındığı yer pislik içinde, yağmurun altındalar, hasta ve yaralı hayvanlar tedavi edilmiyor, bunun adı hayvanseverlik olamaz. Daha önce de  Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi’ne müracaat ederek bu ortama bir son verilmesini hayvanların giderek telef olacağını buna izin verilmemesini söyledik. Tüm uyarılara rağmen önlem alınmayınca bunu basın ve kamuoyu ile paylaşmak istedik. Hayvanseverler olarak çaresiz kaldık” diye konuştu.

 

BUNA BİR ÇÖZÜM BULMAK ZORUNDAYIZ

 

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu “Bir hayvansever sokak hayvanlarını bakmak beslemek için toplamış yerler yapmış ama bu manzaralar hoş değil. Zaten yasal olarakda böyle bir hakkı yok. Gücünün yetmediği yerde zorlanmaya başladı. Bir an önce çözüm üretilmesini istiyoruz aksi takdirde şu andaki ortamdan çok daha vahim durumlar yaşanabilir, hayvanlar toplu halde ölmeye başlayabilir. Yasal sürecin takipçisi olacağız” dedi.

 

50 YILDIR HAYVANLARIMA  BÖYLE BAKIYORUM

 

Çiftliğin sahibi Jale Karslı ise telefonla  açıklama yaptı. Karslı “Yaklaşık bir hafta önce eşim vefat etti, O’nun cenazesi ile uğraşırken hayvanlara bakamadan ama bir işçi tuttum şimdi bakmaya başladı. Ben hayvanlara 50 yıldır bakıyorum. Bazıları bir fırsat kollayıp hayvanlarımı benden almak istiyorlar, şu anda bakımsız gibi görünebilir, ancak her zaman böyle değil. Bende hayvanseverler hakkında iftira attıkları için suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

 

 

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI