Bugun...



Yatlarla Sömbeki Adası’na giden 18 Türk’ün sığınma talebinde bulunduğu belirtildi

Muğla’nın Datça ilçesi karşısındaki Sömbeki (Simi) Adası’na yatlarla turist gibi geçen 18 Türk vatandaşının Yunanistan’dan sığınma talebinde bulunduğu belirtildi. Sömbeki Adası’ndan Pire Limanı’na feribot bileti alan ve feribotta yakalananlar arasında üniversite hocaları ve diplomatların olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 01-10-2022 12:54

Yatlarla Sömbeki Adası’na giden 18 Türk’ün sığınma talebinde bulunduğu belirtildi

Muğla’nın Datça ilçesinden bindikleri turistik yatlarla Datça ilçesinin karşısındaki Sömbeki (simi) Adası’na turist gibi geçen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 18 Türk’ün Pire Limanı’na aldıkları bilet ile feribota binerken şüphe üzerine durdurularak gözaltına alındıkları belirtildi.

 

SİYASİ SIĞINMA TALEBİNDE BULUNDULAR

www.kostoday.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde aralarında üniversite hocaları ve diplomatların olduğu bilinen kişiler haklarında FETÖ/PYD terör örgütü nedeniyle Türkiye’de dava açıldığını ve yakalama kararını bulunduğunu belirterek Yunanistan’dan siyasi sığınma talebinde bulundukları ortaya çıktı.

Göçmen statüsünde değerlendirilen 18 kişinin gözaltına alınarak polis tarafından Rodos Adası’na götürüldükleri belirtildi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI