Yangının biri bitmeden diğeri başlıyor..İstanbul yolu kapandı....Manisa'da korkutan görüntüler! Dumanlar gökyüzüne yayıldı
Manisa'nın Akhisar ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alev ve dumanların ulaşımını nedeniyle İzmir-İstanbul Otoyolu tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.
Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 13.10 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Saat 13.20'de ilk müdahalenin gerçekleştirildiği yangını kontrol altına almak amacıyla çalışma başlatıldı. Söndürme çalışmalarında 8 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer görev alıyor.
İzmir-İstanbul Otoyolu trafiğe kapatıldı
Rüzgarın etkisiyle yayılan yangının dumanı ve alevlerinin İzmir-İstanbul Otoyolu'na ulaşması üzerine bölgede güvenlik önlemi alındı. Otoyol trafiğe kapatılırken, ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
Dört bir yandan yangın haberi geliyor
Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Adaören kırsal mahallesi yakınlarında orman dışı alanda çıkan ve sonra ormana sıçrayan yangın başladı. Adaören mevkisi civarındaki yangına orman ve itfaiye ekipleri ile yangın söndürme uçakları müdahaleye başladı.



