Bugun...



Vali İdris Akbıyık Öğrencilerin Yeni Eğitim Öğretim Yılı Heyecanına Ortak Oldu

Muğla’da ''İlköğretim Haftası'' ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 12-09-2023 20:47

Vali İdris Akbıyık Öğrencilerin Yeni Eğitim Öğretim Yılı Heyecanına Ortak Oldu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türdü 100. Yıl İlkokulu bahçesinde düzenlenen programa Muğla Valisi İdris Akbıyık ve Eşi Sevim Akbıyık İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı okundu.

 

Programda bir konuşma yapan Vali İdris Akbıyık, 2023-2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek öğrencilere güzel ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

 

Geçtiğimiz yıllarda pandemi, deprem, yangın, sel gibi felaketlerin yaşandığını belirten Vali İdris Akbıyık, “Ülke olarak büyük badireler atlattık, büyük bedeller ödedik. Allah’ın izni ile devletimiz ve milletimiz birlik bütünlük içerisinde bu felaketlerin acısını en aza indirdi. Üstesinden gelebildi. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin. Bu felaketlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 

Kalkınma ve ilerleme yolunda Türkiye Yüzyılının hedeflerine ulaştıracak en temel gücün eğitimli ve nitelikli insan gücü olduğunu ifade eden Vali İdris Akbıyık, “Yeryüzü Cenneti Muğla’da eğitimin her zaman öncelikli konuları olacağını aktardı.

 

 

İl genelinde 839 resmi ve özel okulda toplam 162 bin 194 öğrenci ve 15 bin 476 yönetici ve öğretmen ile 2023-2024 eğitim öğretim yılına başlandığını belirten Vali İdris Akbıyık, “Yaz tatilinde eksikliklerimizi tamamlayarak, bugün okullar olarak, öğretmenler olarak, milli eğitim olarak, kurum ve kuruluşlar olarak, öğrenciler olarak yeni bir eğitim-öğretim yılına daha güçlü bir şekilde hazırız.” Diye konuştu.

 

Vali İdris Akbıyık konuşmasına şöyle devam etti:“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm alanlarda olduğu gibi, eğitim alanında da milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, araştıran, sorgulayan bilgi ve teknoloji üretebilen- değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden öğrenciler yetiştirmek için her türlü imkânımızı seferber ediyoruz.Cumhuriyetimizin ikinci asrını güçlü bir şekilde karşılamak için, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, gelişmeye ve araştırmaya açık olabilmeleri, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmeleri için tüm taraflarla var gücümüzle çalışıyoruz.”

 

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali İdris Akbıyık, “Çok okumalı, araştırmalı, çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalısınız. Kendinizi iyi yetiştirmeli, başka bir deyişle çağı yakalamalısınız. Sizlerin ülkesini, bayrağını, tarihini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerlere açık bireyler olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır. Kim var diye sorulduğunda, sağına ve soluna bakmadan, ben varım diyecek bir gençliktir özlemimiz.” dedi.

 

Öğretmenlere, anne ve babalara da hitap eden Vali İdris Akbıyık “Çok Kıymetli ÖğretmenlerÖğretmenlik kutsal bir meslektir. Peygamberimiz “alimin mürekkebi şehidin kanından efdaldir” diyor.  “Ümmetimden iki sınıf vardır, onlar iyi olduklarında cemiyet iyi olur, onlar fena olduklarında cemiyet bozulur, işte onlar idareciler ve öğretmenlerdir.” Başöğretmen Atatürk “milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. En mühim ve feyizli vazifemiz Milli Eğitim işleridir diyor. Bu kadar övgüye layık bir meslek icra ediyorsunuz sizlerden beklentimiz, bu övgüye layık olarak vatanını ve milletini seven, Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli değerlerine, inançlarına bağlı, evrensel değerleri özümsemiş bir gençlik yetiştirmektir.Sevgili Anne – Babalar Sizlerden beklentimiz ise çocuklarınıza zaman ayırmanız, onları sevmeniz ve gündeminizin birinci meselesinin onların eğitimi olmasıdır.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu.İlk ders zilinin çalmasının ardından Vali İdris Akbıyık ve Eşi Sevim Akbıyık  ile protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere ve öğretmenlere başarılar diledi.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI