Bugun...



Ümit Baltutan CHP’den Milletvekili aday adayı oldu

Bodrum Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Ümit Baltutan CHP Muğla Milletvekili aday adayı oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-03-2023 23:39:45 Tarih: 20-03-2023 23:35

Ümit Baltutan CHP’den Milletvekili aday adayı oldu

Ümit Baltutan aday adaylığını basın açıklaması ile duyurdu. ''Bodrum'dan bir Milletvekili çıkarmanın zamanı geldi'' diyen Baltutan, Ekonomik krizin ve enflasyonun  yarattığı olumsuz koşulların yaşamımızı zorladığı bu günlerde, yaşanan ,deprem felaketiyle ülkemiz büyük bir acı ve yasa boğuldu. İfadelerini kullanarak ''Acılarını henüz saramadığımız ve birçok ihmal ve hizmet yetersizliği ülkemizin yönetilemediği gerçeğini açık bir şekilde göz önüne sermiştir, ifadelerini kullandı.

Baltutan açıklamasının devamında ise “Yaşanan bu süreçte çok önemli bir dönemeç olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri milletimize büyük bir umut olmuştur.Millet ittifakının Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu'nun önderliğinde ülkeme hizmet edebilmek için CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ aday adayı olarak başvurumu yaptım.Bu seçim sürecinde hizmet için çalışan herkese, en başta Vatanımıza , Milletimize, Bodrum ve Muğla'ya hayırlı olmasını diliyorum.CHP 28. Dönem Muğla Milletvekilinin Bodrum aday adaylarından seçilmesi dileğiyle,aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum''dedi.

 

 

ÜMİT BALTUTAN  KİMDİR?

Bodrumlu süngerci bir ailenin oğlu olarak 15 Ocak 1973’te dünyaya geldi. Henüz 3,5 yaşında iken Likat-iş Sendikası başkanı ve CHP Mersin Kurultay delegesi olan Babası Aydoğdu Baltutan'ı siyasi bir kazada kaybetti. İlk-Orta-Lise öğrenimini Babasının memuriyet görevi nedeniyle bulundukları Mersin'de tamamladı. İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü bitirmesine rağmen, kamu sektöründe görev almadı, ticaretle uğraştı.

2002 yılında hemşire olan eşi Hülya Baltutan ile evlendi. Bu evlilikten çiftin 17 yaşında Aydoğdu Deniz Baltutan adında bir oğlu vardır. Memleketi Bodrum için çalışmalara genç yaşlarda siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarında başladı. Temiz bir Bodrum için temiz siyaset ve siyasetçi gerektiğini her platformda vurgulayan ve öne çıkaran Ümit Baltutan sırasıyla

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çeşitli kademelerinde görev aldı.

Bodrum Atatürkçü Düşünce Derneği'nde gençlik kolları başkanlığı yaptı.

Çevre ve doğa konularında duyarlılığını sivil toplum kuruluşlarıyla yapmış olduğu çalışmalarla gösteren Baltutan Bodrum için katı atık depolama, tekrar doğaya ve ekonomiye kazandırılması konularında çalışmalar yaptı.

Bölgesel katı atık ve atık su yönetim sistemleri konusunda belediyelere eğitim ve proje amaçlı çalışmalarla yardımcı oldu.

Çeşitli projelerde bilirkişilik ve mali raporlama, mali denetim ve danışmanlık, yönetim danışmanlığı gibi çeşitli görevler de yürüttü.

29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde Bodrum Ortakent-Yahşi Beldesinden Belediye Başkan Adayı oldu. Çok az farkla kaybettiği seçimlerden sonra siyasi faaliyetlerine devam eden Baltutan, sonrasında CHP ‘nin ilçe yönetiminde çeşitli kademelerde görev yaptı.

2014 yerel seçimlerinde CHP'den Bodrum Belediye Başkanlığına aday olan Baltutan, yerine Demokrat Partinin Bodrum Belediye Başkanını Aday gösterilmesiyle , yıllardır görev aldığı CHP'den istifa etti.

Baltutan, eski DSP Genel Başkanı ve eski Devlet Bakanı Masum Türker tarafından Bodrum Belediye Başkan Adayı gösterilmiştir.

Bodrum Sivil Toplum Kuruluşlarında yıllardır çalışmalarını sürdüren, Baltutan 2018’de tekrar CHP’ye dönerek yerel seçimlerinde aktif olarak yer almıştır. Baltutan siyasi faaliyetlerine CHP çatısı altında halen Bodrum’da devam etmektedir.

Bodrum’da Ekim 2021’den beri Atatürkçü Düşünce Derneği Bodrum Şube Başkanlığı Görevini gururla sürdürmekte olan Ümit Baltutan'a LÖSEV tarafından Lösemili çocuklara verdiği Atatürk ve Cumhuriyet eğitimler dolayısıyla 2022 Yılın Eğitimcisi Ödülü verilmiştir.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI