Bugun...



Türkiye ve Yunanistan turizm sektöründe “Ortak Paket” hazırlayacak

Türkiye ve Yunanistan’ın turizm sezonunun başında iki ülkenin ‘Turizm Alanında İşbirliği’ amacıyla üst düzey yöneticilerinin bir araya gelerek, iki ülkenin ortak turizm paketi hazırlayarak uzak ülkelerden gelen turistleri birlikte değerlendirme çalışmalarına başlandığı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2023 12:26

Türkiye ve Yunanistan turizm sektöründe “Ortak Paket” hazırlayacak

Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Prof. Veli Aydın "Ortak kültürel özelliklere ve özellikle iyi işbirliğine sahip iki komşu olarak turizm sektöründe önemli dostluk köprüleri kuruyoruz. turizmde birlikte hareket etmek iki ülkeye de kazandıracak" dedi.Yunanistan ve Türkiye’nin özellikle Ege’de ikili ilişkileri geliştirerek turizm sezonunda birlikte hareket etme ve uzak ülkelerden her iki ülkeye gelen turist gruplarını birlikte değerlendirmek amacıyla ortak turizm paketleri hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldığı açıklandı.

Haberi Rodos Adası’nda yayın yapan Rodiaki Gazetesi okuyucularına duyurdu.

 

İKİ ÜLKE ORTAK TURİZM PAKETLERİ HAZIRLAYACAK

Turizmin yanı sıra dini, kültürel ve gastronomi turizm çeşitliliğini geliştirmek amacıyla Yunanistan Seyahat ve Turizm Acenteleri Birliği Federasyonu (FedHATTA) Başkanı Lysandros Tsilidis,  Yunanistan Turist ve Seyahat Acenteleri Birliği (HATTA) Başkanı Nikolaos Kelaiditis ve  Türkiye Turizm Tanıtma Ve Geliştirme Ajansı’nı (TGA) temsilen Türkiye Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Prof. Veli Aydın’ın katıldığı toplantıda iki ülkenin ortak turist paketlerinin oluşturulmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca tur operatörleri ve seyahat acentelerinin bu konuda bilgilendirilmesi için tanıtım gezilerinin organize edileceği açıklandı.

 

 

ORTAK İŞBİRLİĞİ TURİZM VE ÜLKE EKONOMİSİNE YARAYACAK
Türkiye'nin Yunanistan Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Prof. Veli Aydın açıklamasında "Ortak kültürel özelliklere ve özellikle iyi işbirliğine sahip iki komşu olarak turizm sektöründe önemli dostluk köprüleri kuruyoruz. Turizm sektöründeki kuracağımız ikili ilişkiler ve ortak projeler hem Yunanistan hem de Türkiye için turizmi sektörünün ve ülkelerin ekonomik toparlanmasını güçlendirmenin en önemli yolu olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

İKİ ÜLKE ARASINDA GELİŞ GİDİŞLER ARTMAYA BAŞLADI
HATTA başkanı Nikolaos Kelaiditis, " Yunanistan’dan Türkiye ve Türkiye’den Yunanistan7a turizm amaçlı seyahatler başlıyor ve artış gösteriyor. Bu nedenle iki ülkenin birbirleri ilen olan ilişkilerinin olumlu yönde artması turizm sektörüne de yansıyacak. Pandemiden sonra duran ve yavaşlayan turizmi birlikte hızlandırabilir sektörde güçlerimizi birleştirerek hareket edebiliriz” ifadelerini kullandı.




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI