Bugun...



Turkiye İşçi Partisi Yerel Yönetim Çalıştayı basın açıklaması

Türkiye İşçi Partisi Milas örgütü olarak yaklaşan yerel seçim süreci öncesinde, sosyalist bir belediyenin nasıl olması gerektiği konusunda fikir sunacak bir çalıştay düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2024 11:47

Turkiye İşçi Partisi Yerel Yönetim Çalıştayı basın açıklaması

Çalıştay öncesinde düzenlenen panelde Dr. Çağlayan Üçpınar (Halk sağlığı uzmanı, organik zeytinyağı üreticisi ve Kent Konseyi Başkanı); Fikret Çoban (Mücadele insanı,  emekli öğretmen, uzun yıllar sendikacılık yapmış şimdi zeytin üreticisi , ekolojist , yaşam savunucusu); Fatmasu Baydar (Aşçı, yüzücü, sabır ve stres yoneticisi); Mustafa Ali Demirci (Emekli-sen Milas Şube başkanı, emekli öğretmen); Ergun Sibel Yücel (Mimar); Nevzat Çağlar Tüfekçi (araştırmacı yazar ve uzman sosyolog) Milas ozelinde çalıştay konularında kısa konuşmalar yaptılar.

 

Milas özelindeki sorunlara odaklanan toplam 6 çalışma masasında yaklaşık 30 katılımcı çevre, yapılaşma, barınma, altyapı/üstyapı sorunları, Milas'ta kadın, genç,çocuk, engelli, LGBT+, yaşlı olmak, tarım hayvancılık, zeytincilik, balıkçılık, halıcılık, Milas 'in tarihii ve kültürel yapısı konusunda sorunları ve toplumcu bir yerel yönetim anlayışı ile çözümleri konuştular.Komisyon çalışmaları sonrasında yönetmenliğini Hasan Özgen'in yaptığı Işık Ülkesi adlı belgesel izlendi. Bugün Milas'ta Yerel yönetimlerde "kamucu”, “halkçı” ve “toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı” belediyecilik örneklerinin yurttaşların yaşamını nasıl değiştirebileceğini konuştuk. Kentin kaynaklarının yurttaşlar için harcandığı, rantın, yolsuzluğun, piyasa ve sermaye merkezli, cinsiyetçi enstrümanların kullanılmadığı bir kent yönetimi mümkün!  Çalıştay sonuç bildirgemizle Milaslılara toplumcu, halkçı belediyecilik anlayışımızı anlatmayı amaçlıyoruz..




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI