Bugun...



Türk sinemasının unutulmaz ismi Fatma Girik Bodrum'da unutuldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde son 25 yılını geçiren Türk sinemasının ünlü ismi Fatma Girik ölümünün üzerinden bir yıl geçmeden çabuk unutuldu. Fatma Girik bugün Bodrum’daki mezarı başında çok az sayıda komşusu ve erkek kardeşi Günay Girik tarafından anıldı. İlçede herhangi bir etkinlik veya tören düzenlenmedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-01-2023 20:54:08 Tarih: 24-01-2023 18:41

Türk sinemasının unutulmaz ismi Fatma Girik Bodrum'da unutuldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’nde yaşamının son 30 yılını hayat arkadaşı Memduh Ün ile birlikte geçirdikten sonra 24 Ocak 2022 tarihinde yaşamını yitiren ve yaşadığı Torba Mahallesi Mezarlığı’na defnedilen Yeşilçam’ın ünlü ismi Fatma  Girik için bugün herhangi bir anma veya etkinlik düzenlenmemesi hem Bodrumluları hemde erkek kardeşi Günay Girik’i üzdü.

 

KIZIMIN ADI FATMA GİRİK, ABLAM İLE YAŞIYORUM

Mezara bir arkadaşı ile gelen Günay Girik SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Fatma ablam benim için çok değerliydi, annem gibiydi, hayatımızda birçok filmde O’nunla oynadım. O’na o kadar bağlıydımki bir çocuğumun adını Fatma Girik koydum. Bugün ise tek başıma mezarına geldim, sadece arkadaşım vardı yanımda Duamı ettim, Fatma ablam Bodrum için çok şeyler yapmıştı. Bugün mezarının başı böylemi olmalıydı. Şok oldum çok üzüldüm. Sağlığında kendisinden yardım isteyen herkesin yardımına koşmuştu, hem sanatçı olarak hem belediye başkanı olarak. Bodrum’da da öyle, acısını unutmamız çok zor ama Fatma Girik’e gösterilen bu vefasızlık insanın içini daha çok acıtıyor” diye konuştu.

 

 

 

FATMA GİRİK BUNU HAK ETMEDİ

Bodrum’un Torba Mahallesi’nde yaşayan ve Fatma Girik’in aile dostlarından olan 84 yaşındaki Fehime Özkan’da mezarına gidip dua ettiğini söyledi. Özkan “Son 30 yılımızı Torba’da Fatma hanım ile geçirdik. Bugün mezarına yalnız başıma dua etmeye geldim. Baktım ki kimse yok. Sordum soruşturdum tören, etkinlik filanda düzenlenmemiş, böyle bir sanatçı bu kadar çabuk unutulur mu, tam bir vefasızlık örneği, oysaki Fatma Girik hep sosyal içerikli filmlerde yer almış topluma mesajlar vermişti. Fatma hanım bu vefasızlığı hak etmedi. Allah rahmet eylesin” dedi. Bodrum’da Fatma Girik’in ölüm yıl dönümünde herhangi bir etkinlik veya anma töreni düzenlenmediği belirtildi. Fatma Girik'in uzun yıllar birlikte yaşadığı sinema yönetmeni Memduh Ün 16 Ekim 2015 tarihinde yaşamını yitirmiş ve Torba Mezarlığı'na defnedilmişti.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI