Bugun...



Türk Bayrağı’nı yırtan ve kaçtığı Belçika’da tutuklanan Lagos Yunanistan’a iade edildi

AB Parlemantosu’nda Türk Bayrağı’na yırtarak büyük tepki çeken Yunanistan Altın Şafak Partisi’nin eski milletvekili Yannis Lagos tutuklama kararının ardından kaçtığı Belçika’da geçen hafta yakalanarak tutuklanmıştı. Hakkında 13 yıl hapis cezası bulunan Lagos dün akşam saatlerinde Yunanistan’a iade edildi.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2021 10:58

Türk Bayrağı’nı yırtan ve kaçtığı Belçika’da tutuklanan Lagos Yunanistan’a iade edildi

Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yapılan oylamada milletvekilliği kaldırılan ve Brüksel’de tutuklanan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi üyesi Yannis Lagos, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya getirildi.Lagos’un Yunanistan’a getirilişine Yunan medyası geniş yer ayırdı.

 

YÜKSEK GÜVENİRLİKLİ CEZAEVİNE SEVK EDİLDİ

 

Avrupa Parlamentosunda (AP) yapılan bir oturumda Türk Bayrağı’nı yırtan ve büyük tepki çeken Lagos Elefterios Venizelos havalimanından yoğun güvenlik önlemleri altında Atina Savcılığı’na getirildi. Lagos’un  geceyi Atina Emniyet Müdürlüğü binasında geçirdikten sonra bu sabah saatlerinde yüksek güvenlikli Domokos Hapishanesine sevk edildiği belirtildi.

Türk Bayrağını yırtarak provokasyon yapmaya çalışan Lagos, dokunulmazlığının kaldırılmasından kısa süre sonra 27 Nisan’da Brüksel’de tutuklanmıştı.

Altın Şafak Partisi, Yunanistan’da mahkeme tarafından “suç örgütü” olarak kabul edilmiş, bu örgütü yönettikleri gerekçesiyle Lagos’un da aralarında bulunduğu bazı parti üyeleri hapis cezalarına çarptırılmıştı.

 

 

13 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

 

Lagos, hakkında 13 yıllık hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020’de dokunulmazlığını kullanarak, Yunanistan’dan Belçika’ya kaçmıştı. Irkçı siyasetçi, Altın Şafak Partisinden AP milletvekilliğine seçildikten sonra Altın Şafak’tan istifa ederek “Ulusal Halk Vicdanı” adı altında kendi partisini kurmuştu.

47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetleri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle daha önce de tutuklanmış ve cezalar almıştı. Lagos’un dokunulmazlığının kaldırılmasını Yunanistan makamları talep etmişti.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI