Bugun...



Turizm Haftası renkli görüntülerle başladı, turizmci gergin

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Turizm Haftası kutlamaları bugün renkli görüntülerle başladı. Turizmci ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı kutlamalarda konuşan TÜNSÜB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan “Ukrayna ve Rusya savaşında tarafsız kalmamız krizi atlatmamız açısından çok önemli oldu. Muğla’ya THY aracılığı ile 200 bin turist gelmesi için son çalışmalar yapılıyor, savaş ve ekonomi krizini en az zararla atlatacak turistik kentlerin başında Bodrum geliyor” diye konuştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-04-2022 16:10:38 Tarih: 15-04-2022 16:06

Turizm Haftası renkli görüntülerle başladı, turizmci gergin

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Turizm Haftası Kutlamaları Bodrum Limanı’nda başlayan ve Denizciler Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşü ile başladı. İlçedeki okulların bando takımlarının marşları ile düzenlenen yürüyüşe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç ve turizmciler katıldı.

Bodrum Karya Çiçekleri Halk Oyunları ekibinin yöresel oyunları sergilediği açılışta, oteller keşkek, pilav ikramında bulunurken dernek ve STK’larda turizm ile ilgili standlar açarak kutlamalara destek verdi. Kutlamaları az sayıdaki yabancı turistlerde ilgi ile izledi.

 

 

TURİZM TARİHİN EN KÖTÜ GÜNLERİNİ YAŞIYOR

BOYD (Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği) Başkanı Serdar Karcılıoğlu yaptığı açıklamada “Başta turizm yatırımcısı, acentesi, yiyecek içecek sektörü, rehberi ve en önemlisi turizmin var olmasının ve sürdürülebilirliğinin yegâne temsilcileri turizm profesyonelleri ve emekçileri olmak üzere, uçak krizi, pandemi ve en son Rusya Ukrayna savaşı ile sarsılan ve tarihinin en kötü günlerini yaşayan Turizm sektörü bu yıl en özel bayramına buruk ve yıkılmış ümit ve umutlarla giriyor. Ancak bu sektör yukarıda belirttiğimiz tüm bileşenleri ile var oldukları günden bu günlere kadar büyük bir özveri ve mücadele ile geldiler. Çok bedeller ödediler ve halen daha ödemeye devam ediyorlar. Bugüne kadar yaşanan tüm krizlerde esen bir rüzgârda oradan oraya savrulan bizler ne yazık ki bu sektörün bir devlet politikalarına kavuşturulamamış olması nedeniyle savrulduğumuz ve sağa sola çarptığımız hiçbir anda elle tutulur bir destek ve koruma içgüdüsü ile yapılmış bir eyleme de tanık olmadık. Ne yazık ki bu durum ve sektörün önemi gerçekten anlaşılıncaya kadar olmamaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

RUSYA’DAN 200 BİN TURİST BEKLİYORUZ

TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan ise yaptığı açıklamada Bodrum ve Dalaman havalimanlarına 200 bin Rus turisti taşımak için THY’nin ve bakanlığın görüşmeler içerisinde olduğunu belirterek “Önümüzdeki on gün içerisinde netleşecek. Bodrum olarak Rusya’nın yanı sıra Balkan ve Orta Doğu ülkelerinden turist çekeceğiz. Ayrıca Bodrum’da ikinci konut, otel, pansiyon, apart, deniz turizmi gibi turizmde çok farklılığımız var. Ayrıca en büyük beklentimiz yine iç turizmde olacak. Orada da akaryakıt sıkıntısını hissedeceğiz. Ancak Bodrum olarak yinede savaşın yarattığı küresel kriz ve aşırı fiyat artışından kaynaklanan ekonomik sıkıntıyı turizmde en az zararla atlatacak” diye konuştu.

Turizm sezonunun başlangıcı olan bu günde ilçedeki hava sıcaklığının 20 deniz suyu sıcaklığının ise 19 dereceye ulaşması nedeniyle turistler bol bol denize girdi sıcak havanın tadını çıkardı.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI