Bugun...



Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın ödülleri verildi "Hem düşündürdü, hem güldürdü"

Muğla’nın Milas ilçesinde doğan dünyaca ünlü karikatür sanatçısı, “Çizgilerin Efendisi” Turhan Selçuk adına Milas Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

facebook-paylas
Tarih: 15-10-2023 10:35

Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın ödülleri verildi

Ünlü karikatüristin eşi  Ruhan Selçuk “İnsanları sonsuzluğa taşıyan olguların başında sanat yer alıyor. Karikatürün anlatım dilini en etkin biçimde kullanan, sosyal yaralara parmak basan, karikatürleriyle sanat dünyasının cesur yüreği Turhan Selçuk halkının duygu ve düşüncelerinin sözcüsü oldu. Belleklerde silinmeyecek izler bıraktı. Güldürdü, düşündürdü” dedi.

 

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında 58 ülkeden, 433 karikatürist tarafından gönderilen 1606 karikatür değerlendirildi. Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat, Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk, Kamil Masaracı, İzel Rozental, Betül Yılmaz, Vladimir Kazanevsky, Esmaeil Babaei, Kutlukhan Perker, Ali Fuat Süer, Ali Şur ve Mehmet Nergiz’ten oluşan seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 13. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda birincilik ödülünü Polonya’dan Jerzy Gluszek, ikincilik ödülünü Küba’dan Michel Moro Gomez, üçüncülük ödülünü Türkiye’den Cenk Alparslan kazanırken, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü, TEMA Vakfı Özel Ödülü, Schneidertempel Sanat Merkezi Özel Ödülü, Açık Radyo Özel Ödülü, Labranda Su Özel Ödülü, Jüri Özel Ödülü de sahiplerini buldu.


 

ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ HANDA YAPILDI

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda dereceye giren isimlere ise ödülleri CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, seçici kurul üyeleri, oda başkanları, muhtarlar, gaziler ve vatandaşların katılımıyla Çöllüoğlu Hanı’nda verildi.

TURHAN SELÇUK DÜNYA ÇAPINDA BİR SANATÇI
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Turhan Selçuk dünya çapında bir sanatçı. Kendisi Milas doğumlu. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması her yıl 2 bine yakın karikatürün katıldığı, dünyanın her yerinden katılımın olduğu ülkemiz açısından önemli bir etkinliktir. İlk yarışmadan günümüze kadar çok önemli aşamalardan geçildi. Her yıl katılan karikatürlerden oluşturduğumuz kitap da önemli bir eserdir. Şimdiye kadar bize destek vermiş tüm jüri üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Yarışmanın seçici kurul üyeliğini de yapan Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk ise konuşmasında “İnsanları sonsuzluğa taşıyan olguların başında sanat yer alıyor. Karikatürün anlatım dilini en etkin biçimde kullanan, sosyal yaralara parmak basan, karikatürleriyle sanat dünyasının cesur yüreği Turhan Selçuk halkının duygu ve düşüncelerinin sözcüsü oldu. Belleklerde silinmeyecek izler bıraktı. Güldürdü, düşündürdü” diyerek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek ödül alan isimleri kutladı.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar tarafından dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI