Bugun...



TÜLOV Bodrum Temsilciği açıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nın (TÜLOV) açılışı yapıldı.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-03-2022 11:30:32 Tarih: 20-03-2022 11:26

TÜLOV Bodrum Temsilciği açıldı

CHP Grup Başkanvekili Manisa TÜLOV Mütevelli Heyeti Üyesi Özgür Özel açılışta yaptığı konuşmada “Biz bu memlekette hürriyetin o en şanlı elbisesiyle dolaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Cumhuriyete, devrimlerine, kazanımlarına sahip çıkanlar, bu ülkeyi 100 yıl önce kurtardıkları gibi yeniden kurtaracak, çağdaş bir demokratik cumhuriyeti yeniden kuracaklar” ifadelerini kullandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı  Çarşı Mahallesi’nde TÜLOV binasının açılışı törenle gerçekleştirildi. TÜLOV Bodrum Temsilciliği açılış törenine CHP Grup Sözcüsü Manisa Milletvekili Özgür Özel,  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, TÜLOV Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir, TÜLOV Bodrum Temsilcisi Remzi Kazmaz, CHP Bodrum ilçe başkanı Halil Karahan, il genel meclis üyeleri ve belediye meclisi üyeleri yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı.

 

 

BUNLAR VATANA DÜŞMAN

CHP Grup Başkanvekili Manisa TÜLOV Mütevelli Heyeti Üyesi Özgür Özel açılışta yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “Burada kitap var burada Atatürk resmi var Atatürk’ün ilkelerine uygun bir nesil için kindar olmayan, kimse için kim gütmeyen ama herkesi seven, doğayı,  çevreyi, insanı seven bir nesil için gayret eden bir vakıf var. Karşıda neler var, TÜGVA’lar TÜGEV’ler… Ak Partili de olsan listesinde adın yoksa mülakatta elendiğin torpil vakıfları var. Damatların, evlatların geçindiği güçlendiği, etrafını memnun ettiği, kamu kaynaklarını orantısızca kullanan İBB’den daha önce Veli başkan açıkladı, milyonlarca TL. katkıları alan birtakım vakıflar varken böylesine mütevazi bir vakfa başkanın gönül desteğine düşmanlık ediyor. Nereden geliyor bu düşmanlık? O düşmanlık aslında şöyle ifade edilmiş, dilim dönerse söyleyeyim. ‘Onlar ümidin düşmanıdırlar sevgilim, meyve verme zamanında ağaca, serpilip gelişen doğaya düşman, Bursa’da havlucu Recebe, Karabük fabrikasında tesviyeci Hasan’a düşman, köylü Hatçe kadına, ırgat Süleyman’a düşman, sana düşman, bana düşman, düşünen insana düşman, vatan ki bu insanların evidir, onlar vatana düşman. Çünkü ölüm vurmuş damgasını alınlarına, çürüyen diş, dökülen et, ama sevgilim yıkılıp gidecekler elbet ve elbet dolaşacaktır bu güzelim memlekette en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla hürriyet’. İşçi tulumu bugünkü anlamıyla, emeği ile geçinenleri bir plazada bir AVM’de de çalışsa bugün tarlasını ekmekte dikmekte zorlanan çiftçilerin, geleceğinden endişe duyan gençleri, emeklileri hepimizi ama bu ülkede emeği sömürülen, geleceği karartılan herkesi temsil ediyor. Biz bu memlekette hürriyetin o en şanlı elbisesiyle dolaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Cumhuriyete, devrimlerine, kazanımlarına sahip çıkanlar, bu ülkeyi 100 yıl önce kurtardıkları gibi yeniden kurtaracak, çağdaş bir demokratik cumhuriyeti yeniden kuracaklar.” Dedi.

 

 

KÖTÜ BİR TEKRAR YAŞIYORUZ, FAKİR FUKARININ ÇOCUKLARININ GELECEĞİ İLE OYNUYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Bazı vakıflar var devletin bütün imkanlarını almış. Adeta kamunun bütün imkanlarını, binasından arsasına kadar almış hatta çeşitli konularda çok ciddi bağışlar alıyor. Hatta daha da ilerisi söyleyelim genel başkanımız açıklamıştı. Bir vakfa bir Arap ülkesinden 99.999.000 $ geliyor 100 milyon $ değil 100 milyondan 1 eksik geliyor. Oda yasadan bir açıklık nedeniyle geliyor. Arap ülkelerinden 100 milyon $ yardım alıyor, bütün imkanlar kullanılıyor yetmiyor fakir fukaranın çocukların geleceğiyle oynuyorlar. Polisliğe giremezsin çünkü TÜGVA’nın TÜGEV’in listesine girmezseniz kamuda bir alamıyorsunuz. Kamuda yükselemiyorsunuz. işe giremiyorsunuz. Maalesef ülkeyi yönetenler, geçmişte yedikleri darbelerden, ülkeye verilen zararlardan hala ders alabilmiş değiller. Hatırlayın bundan daha önce hocaefendi hazretleri dedikleri dizinin dibinde oturdukları ettiklerini öptükleri bir ortaklığın yani AKP fetö ortaklığının Türkiye’yi getirdiği nokta belli. O zaman hatırlarsanız kaymakam olacaksanız FETÖ’den referans alacaksınız, işe gireceksen onlardan referans alacaksın ya da bir kamu ihalesine gireceksen o zaten referans almak zorundaydı. Askeri okullara kullan öğrenci alabiliyordu, onların referansıyla kaymakam ondan olabiliyordu, polis onlarla olabiliyordun, müdür onlar olabiliyordun. Aslında bir tekrar yaşıyoruz, kötü bir tekrar yaşıyoruz. Bunlar FETÖ’yü de geçmiş durumda. Devletin fakir fukara KPSS’ye giriyor sınava giriyor, çabalıyor ama o başarılı çocuk 80 90 puan alan çocuk kamuya yerleşemiyor, kim yerleşiyor TÜGVA’nın TÜGEV’in referans verdiği insanlar yerleşebiliyor. Adeta bir tekrar yaşıyoruz bir tekrar yaşıyoruz. Devlet ve devletin kurumları cemaatlere ve tarikatlara pay edilmiş durumda. İçşişleri bakanlığında İsmailağa, sağlık bakanlığı da menzilciler, adalet bakanlığında hak yolcular, İstanbul grubu. Devlet adeta pay edilmiş, tarumar ediliyor. Ona karşı mütevazi bir grup olan, gönüllü insanların emeklerini anlattıkları nafakalarını verdikleri bir vakıf var. Ama bundan çok rahatsız oluyorlar. Yandaş medya sanki Özgür Özel’le ben maaş alıyormuşum gibi burada haberler yapıyorlar. O kadar rahatsız olmuşlar. Umarım TÜLOV onları çok daha rahatsız eder.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TÜLOV Bodrum temsilciliğinin kurdelası alkışlar arasında kesilerek açılışı yapıldı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI