Bugun...



Torba’da döşenen kanalizasyon hattı YENİDEN DÖŞENİYOR

Bodrum’un Torba Mahallesi ile Kızılağaç, Yalı ve Çiftlik mahallelerini kapsayan ve iki yıl önce başlayan Torba Köy İçi Kanalizasyon Şebeke İle Yağmur Suyu İletim Hatları ve Torba, Kızılağaç, Çiftlik, Yalı Mahalleleri Kanalizasyon Kollektör Hattı ve Bağlantılı Alt Yapı Tesisleri Yapım İşi’nde mahalle içerisinde döşenen bazı sokaklardaki boruların SAKINCALI olması nedeniyle yeniden kazılarak yeni borular döşenmeye başlanması görenlerin tepkisine neden oldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-04-2022 21:31:06 Tarih: 13-04-2022 21:20

Torba’da döşenen kanalizasyon hattı YENİDEN DÖŞENİYOR

Bodrum’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan anlaşma kapsamında iki yıl önce temeli atılan ve 12 ayda bitirilmesi planlanan “Torba Köy İçi Kanalizasyon Şebeke İle Yağmur Suyu İletim Hatları ve Torba, Kızılağaç, Çiftlik, Yalı Mahalleleri Kanalizasyon Kollektör Hattı ve Bağlantılı Alt Yapı Tesisleri Yapım İşi”nin sözleşmesi 25.12.2020 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı - Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ile SERFEN İnş. ve Tic. A.Ş. ve KARYOL İnş. San. ve Tic. İş Ortaklığı arasında imzalanmıştı.

 

BORULARIN DÖŞENDİĞİ SOKAKLAR YENİDEN KAZILIP YENİDEN BORULAR DÖŞENİYOR

Çalışmanın yapıldığı Torba Mahallesi’nde kanalizasyon borularının döşendiği başta Hayal Sokak ve Atatürk Caddesi olmak üzere kanalizasyon hatının döşenmesinden sonra Bodrum Belediyesi tarafından döşenen asfalt yeniden kazılarak boruların değiştirilmeye başlanması tepkilere neden oldu. Geçen yıl döşenen kanalizasyon borularının SAKINCALI ve yönetmeliğe elverişsiz olduğunu belirten teknisyenler “Şu anda doğru boruları döşüyoruz, daha önce döşenen borular sakıncalı ve kullanışsız olduğu belirtildi, yani aynı işi ikinci kez yapıyoruz” dedi.

 

İPİN UCU KAÇTI DENETİM FİLAN YOK

Torba’da yaşayan vatandaşlar ise “Bize sabredin diyorlar neyi sabredeceğiz aylardır, toz toprak ve çamur içerisindeyiz. Tüm inşaatın Torba, Kızılağaç, Yalı, Çiftlik bölümünün 12 ayda biteceğini söyleyenler hayal gördüler galiba. Bu kanalizasyon hattı iki üç yıla bitmez, nasıl döşendiği ise meçhul, çekmediğimiz çile kalmadı. Mahalleler kaderine terk edildiBu hat döşenecek sonra Muğla Büyükşehir'e devredilecek. En büyük korkumuz DSİ hatları gibi olması, çünük gördüğümüz kadarı ile döşeme anında denetim filan yapan yok” dediler.

 

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI