Bugun...



TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Bodrum'da: Tarihi bir felaket yaşadık

Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm sektörü temsilcileri ile toplantı düzenleyen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Tarihi bir felaket yaşadık. Oda borsalarından gelen nakdi yardım 15,5 milyon TL oldu. İsteyen bina dikecek, isteyen nakdi bağışta bulunacak, isteyen ihtiyaçlar neyse, imkanların hepsi bunu karşılanması noktasında” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 07-08-2021 20:06

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Bodrum'da: Tarihi bir felaket yaşadık

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan yangın felaketi ile ilgili Bodrum Ticaret Odası’nda toplantı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı ve Imeak Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bilgen, TOB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan,  Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan turizm sektör temsilcileri ve iş insanları katıldı.

Hisarcıklıoğlu'nun saat 14.00'te başlaması gereken toplantısı 16.00 sıralarında başlayınca bazı basın mensupları tepki göstererek toplantıyı terk etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Bodrum’un büyük bir birlik beraberlik sergileyerek yangını Bodrum merkeze sıçratmamak için mücadele verdiğini belirtti. Aras yaşanan felaketin doğada ve orman köylülerinde büyük travmalar yarattığını belirterek  “Hasar inanılmaz boyutlarda, köylülerimiz geçim kaynakları yok olmuş durumda, bunun için köylülerimize kesinlikle yardım yapılması gerekiyor, bu desteği acil olarak yapmamız lazım. Onun dışında bölgedeki küçük esnaf desteklenmeli ve bir kampanya başlatılarak tatilciler bölgeye destek vermeye davet edilmeli.” dedi

 

 

Meclis Başkanı İlhan Ersan ise konuşmasında yangınlarda köylülerin sadece evlerini değil yaşam tarzlarını da kaybettiklerine işaret ederek,  TOBB’un da destekleri ile örnek bir proje hazırlanarak yangında zarar gören köylerin tekrar canlandırılmasını önerdi.

 

DAHA ÖNCE BÖYLE BİR FELAKET YAŞAMADIK

 

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon “Yaşadığımız covid kaosu içinde daha önce hiç yaşamadığımız, büyük bir yangın mücadelesi verildi. Bodrum halkı başta olmak üzere bu kendini Bodrumlu hisseden herkes canla başla çalıştı, gönlünü ortaya koydu. Yangına dişini canına takarak mücadele etti. Yangında hızlı müdahalenin afetlere karşı hazırlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak gördük. Bodrum olarak bu sınavdan çıkarmamız gereken derslerin başında bir afet yönetim merkezi kurularak, acil durum planlarımızı devreye sokmaktır. Diğer açıdan odalar olarak da yangında daha teknolojik mücadelenin önünü açmanız gerekmektedir. Bu süreçte yangından zarar gören işletmelerimizin, vatandaşlarımızın, canlarımız ve doğanın da yaralarını saracağız. Gün birlik günü olup beraber yeniden ayağa kalkma günüdür. Turizm başta, tarım ve hayvancılık olmak üzere bildiğiniz gibi 58 sektörü etkilediğini düşünürsek bölge ekonomimizin daha fazla yara almaması için rezervasyonlarını iptal ettirmeyerek bizlere destek olmasını beklemekteyiz” diye konuştu.

 

 

TARİHİ BİR FELAKET YAŞADIK

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu  ise yaptığı konuşmada “Tarihi bir felaket yaşadık. Binlerce futbol sahası büyüklüğünde yangınları şu anda yaşıyor, yaşamaya devam ediyoruz ama çok şükür ilk günkü harareti kalmadı. İnşallah bir an önce bu felaketlerden Allah bizi kurtarsın. Her gün anlık takip ediyorum. Felaketin ilk duyulduğu anda, Antalya bölgesi Manavgat öncesinde başladığı andan itibaren 365 oda ve borsamız, Türkiye’nin en uç köşesinde iş dünyası, hukuki temsilcisi olan, demokratik şekilde seçilmiş olan başkanlar, duyarlıklarını gösterdi. Duyarlılık göstermeyen bir tane oda borsamız yoktu. Yani Türkiye'nin tamamı ile demografik yapısıyla, siyasi görüşü ile ne fikirde olursa olsun herkes yanımızdaydı. Onu tabii sizler de farkındasınız. Sağ olsun sahada görev yapan, Bodrum Ticaret Odamız her gün her dakika gelişmelere bağlı olarak bizle irtibattaydı. Merkezde bizim neler yapmamız gerekiyor, ne gibi yardım isteniyor? Hangi bakana ne söylenmesi lazım? Acil bir durumda ne yapılması gerekiyorsa hepsi bize de temas halindeydi. Yangında zarar görenlerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaları yaptılar. Oda borsalarından gelen nakdi yardım 15,5 milyon TL oldu. İsteyen bina dikecek, isteyen nakdi bağışta bulunacak, isteyen ihtiyaçlar neyse, imkanların hepsi bunu karşılanması noktasında. Türkiye'nin 81 vilayetinde bu duyarlılık var. Burada gördüğümü sorunları ve istekleri başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlara bizzat ileteceğim. Bu ülke çapında kampanyaya katkıları verenler var. Katkı veren vermek isteyenler ilk günden itibaren başladılar” dedi.

Hisarcıklıoğlu konuşmasının ardından iş insanlarından yangın bölgesinde zarar gören köyler ve ormanlık alanlarla ilgili yapılacak çalışmalara yönelik önerileri dinledi. Hisarcıklıoğlu daha sonra yangından zarar gören köyleri ziyaret etmek için Bodrum’dan ayrıldı.




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI