Bugun...



TMMOB Bodrum “AKP iktidarı Gezi’yi tutsak etmeye ve yalnızlaştırmaya çalışıyor”

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Mustafa Erdoğan “TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. AKP iktidarı toplumsal direnişimizi defalarca yargılamaya, karalamaya Gezi’yi düşmanlaştırmaya çalışmıştır.” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-11-2022 18:06:54 Tarih: 11-11-2022 17:59

TMMOB Bodrum “AKP iktidarı Gezi’yi tutsak etmeye ve yalnızlaştırmaya çalışıyor”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tutuklu olan Gezi Davası sanıklarının serbest bırakılması için Ortakent Mahallesi’ndeki TMMOB’nin Bodrum Şubesi’nde eylem ve basın açıklaması düzenlendi. Etkinliğe Bodrum CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, HDP İl Başkanı Fulya Erdoğan, EMEP İl Başkanı Nuri Alikoç, Sol Parti İlçe Başkanı Okan Manzak ile siyasi parti üyeleri ve STK temsilcileri destek verdi.

 

ARKADAŞLARIMIZI ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Mustafa Erdoğan Gezi Davası’nın üzerinden 200 gün geçmesine rağmen aralarında  TMMOB Yönetim Kurulu üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası Onur Kurulu üyesi Tayfun Kahraman, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay’ın da bulunduğu 7 arkadaşımız 200 gün,  Osman Kavala ise 1937 gündür cezaevinde olduğunu belirterek “Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 200. gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz,  arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

 

GEZİ PARKINI KORUMAK GÖREVİMİZDİR

Erdoğan açıklamasının devamında ise “İstanbul’un en önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nı korumak, Gezi’nin park olarak kalması için mücadele etmek mesleki etik ilkelerimizin bir gereğiydi. 2013 Haziran’ında, sadece kamusal alanlarımızı değil iktidarın baskı politikalarını, temel hak ve özgürlüklerin askıya alınmasını, ülkemizin geleceğinin karanlığa gömülmesini de gündemimize alarak mücadele ettik. Mühendis, mimar ve şehir plancıları da bu anlayışla toplumun ortak değerlerinin yok edilmesine karşı, kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, kültüre yönelik gerici saldırılara karşı omuz omuza mücadele etmiştir. Gezi direnişi, toplum olmanın doğal bir sonucu olarak ülkenin dört bir yanında vücut bulmuş, Cumhuriyet tarihinin en önemli direnişlerinden birisi olmuştur. AKP iktidarı toplumsal direnişimizi defalarca yargılamaya, karalamaya  Gezi’yi düşmanlaştırmaya çalışmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

AKP İKTİDARI GEZİYİ TUTSAK ETMEYE VE YALNIZLAŞTIRMAYI AMAÇLIYOR

AKP iktidarının uzun süren hukuksuzluk zinciri içerisinde kendi partilerinin milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşları nezdinde Gezi’yi tutsak etmeye, yalnızlaştırmayı amaçladığını belirten Erdoğan “ Arkadaşlarımızın nezdinde milyonların örgütlülüğü, milyonların talebi hapsedilmek istenmiştir. Ancak tüm bunlara rağmen Gezi Direnişini toplum vicdanında ve bilincinde lekelemeyi başaramamışlardır. Gezi Davasında verilen cezaların siyasi cezalar olduğu, hukuk sınırları içerisinde olmadığı tüm toplumun bildiği ve kabul ettiği bir gerçektir. Gezi Davasında verilen cezaların gecikmeksizin iptal edilmesi gerekmektedir. Tutukluluğun 200. gününde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın! Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin! Karanlığa teslim olmayacağız, biz kazanacağız, Gezi kazanacak” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın basın açıklamasının ardından etkinliğe katılanlar Her Yer Gezi Her Yer Direniş sloganları attı, alkışlarla protestoda bulundu.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI