SON DAKİKA | EGE’DE ÖZEL YAT BATTI! 8 KİŞİ KURTARILDI, 1 KAYIP

Kız Adası’nın güneyinde özel bir tekne battı. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botları, helikopter, insansız hava aracı ve dalış timi sevk edildi. Denizden sağ ve bilinci açık olarak kurtarılan 8 kişi Ayvalık’a götürülürken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

SON DAKİKA | EGE’DE ÖZEL YAT BATTI! 8 KİŞİ KURTARILDI, 1 KAYIP
SON DAKİKA | EGE’DE ÖZEL YAT BATTI! 8 KİŞİ KURTARILDI, 1 KAYIP

Ege Denizi’nde akşam saatlerinde yaşanan tekne faciası alarma neden oldu. 24 Ekim 2026 tarihinde Ayvalık açıklarında özel bir teknenin battığı ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı harekete geçti.

EGE’DE GENİŞ ÇAPLI ARAMA KURTARMA OPERASYONU

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kız Adası’nın güneyinde meydana gelen olayın ardından bölgeye 6 Sahil Güvenlik botu, 1 dalış timi, 1 insansız hava aracı ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri gönderildi.

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda deniz yüzeyinde bulunan 8 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve bilinçlerinin açık bulunduğu bildirildi.

KAYIP 1 KİŞİ İÇİN ZAMANA KARŞI YARIŞ

Sahil Güvenlik botlarına alınan 8 kişi, Ayvalık Sahil Güvenlik İskelesi’ne ulaştırıldı. Kurtarılan kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda teknede bulunan 1 kişinin kayıp olduğu belirlendi.

Kayıp kişiye ulaşmak için bölgede arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

Ege Denizi’ndeki tekne faciasında 8 kişinin kurtarılması umut olurken, kayıp 1 kişiden gelecek haber bekleniyor.