Bugun...



Rusların ünlü sualtı ressamı Bodrum’da resim yapıp ilk sergisini açtı

Rusya’nın dünyaca ünlü su altı ressamı Olga Belka Bodrum koylarında su altında yaptığı resimleri Yalıkavak’ta açtığı sergide sanatseverlerin beğenisine sundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-08-2022 16:32:09 Tarih: 21-08-2022 16:19

Rusların ünlü sualtı ressamı Bodrum’da resim yapıp ilk sergisini açtı

Rusya’nın dünyaca ünlü ressamı Olga Belka Bodrum’un cennet koylarında tüplü dalış yaparak su altında yaptığı resimlerini Yalıkavak Mahallesi’ndeki Spektr Butik Otel Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin açılışına Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl, sanat danışmanı Yulia Kulieva ve sanatçılar katıldı.

 

14 ÜLKEDE SERGİ AÇTI

Tüplü dalışa olan tutkusu nedeniyle su altında özel bir teknik geliştirerek tuzlu suda çözünmeyen boya ile tamamen çevre dostu sanat eserleri yaratan dünya çapındaki tek sualtı portre ressamı olduğu belirtilen Belka’nın su altında yaptığı  eserlerinin  Dubai, Singapur, Tayland, Tayvan, Türkiye, Rusya ve Maldivler olmak üzere 14 uluslar arası sergide yer aldığı ve uluslar arası sanat fuarlarında eserleri ile konuşmacı olarak yer aldığı belirtildi.

 

 

 

SUALTI GÜZELLİKLERİNE VE ÇEVRENİN KORUNMASINA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİ

Sualtı dünyasının güzellikleri ve çevreyi koruma ihtiyacına dikkat çekmeyi hedeflediğini belirten  Olga Belka “Dünyanın her bir köşesi ayrı bir cennet. Ben bir tüplü dalış eğitmeni ve tüplü dalış tutkunu olarak resimlerimi artık su altında yaparak sergiler açmaya başladım. Amacım sualtının güzelliklerini göremeyenlere bu doğa harikası manzaraları göstermek ve oraların korunmasını sağlamak, deniz ve doğa her günden daha fazla korunmaya muhtaç. Bu nedenle su altı resimleri ile sanatta farkındalık yaratarak doğanın korunmasına dikkat çekmek istedim” dedi. Sergi 15 Ekim 2022 tarihine kadar açık kalacak.

 

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI